Beşşar Esad: Düşmanlar Fitne ve Ayrılık Silahlarını Kullanıyor

  • 11 Nisan 2018
  • 1.114 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: Düşmanlar Fitne ve Ayrılık Silahlarını Kullanıyor

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad bugün, başkent Şam’ın ev sahipliğini yaptığı ve Türkiye dahil çok sayıda İslam ülkesinden din adamlarının katıldığı Ümmet Birliği Konferansı katılımcıların bir heyeti kabul etti.

Görüşmede Cumhurbaşkanı el Esad milleti hedef alan saldırılarda düşmanların temel silahlarının tekfircilik, ayrılık ve fitnenin yanı sıra aynı bölge halkları arasında ideolojik ve dini yarıklar teşkil etmek olduğuna dikkat çekti.

El Esad Müslümanların birliğinin çok çeşitlilik ve dinin cevherine tutunmaya dayalı olduğuna vurgu yaparken, toplumumuzun tehlikelerden korunmasının bu temele dayalı olduğunu belirtti.

Sözlerine devam eden el Esad Batılı devletler ve müttefiklerinin bölge halklarını parçalayıp zayıflatma ve sömürmelerine izin verilmemesi gereğini kaydetti.

Ümmet Birliği Konferansının önemine dikkat çeken el Esad; muhtelif devletlerden din ulemalarının önce kendi aralarında ardından da dini kurumlar arasında yapıcı ve açık bir diyalog başlatılmasında din adamlarının rolüne vurgu yaptı. El Esad bunun gençlerin bilinçlendirilmesi ve radikal ideolojilerden uzaklaştırılmasında ciddi bir önem taşıdığını belirtti.

İslam ümmetinin bu süreç içinde maruz kaldığı meydan okumalarının cevherinin ulusal kimlik ile dini kimliği birbirinden ayırmak olduğuna dikkat çeken el Esad; tüm Müslüman ümmetinin aynı köklere dayandığının örtbas edilmeye çalışıldığını ifade etti.

Konferans katılımcıları ise görüşmede Ümmetin Birliği Konferansının başkent Şam’da düzenlenmesinin muhtelif devletlerde din adamları ve ulemalarının Suriye’ye desteklerini vurgulama amaçlı olduğunun altını çizdi. Katılımcılar Suriye’nin özellikle bu süreç içinde ABD ve müttefiklerinin tehditlerine karşı büyük bir cesaretle mücadele ettiklerini belirtti.

Suriye’nin radikal terör ve destekçilerine karşı sağladığı başarı ve zaferleri kutlayan konferans katılımcıları, Suriye’nin her daim güçlü konumunu koruyacağını ve radikal ideolojiye karşı mücadele eden asil ılımlı İslam’ın vatanı olarak kalacağını ifade ettiler.

Ümmetin Birliği Konferansına Mısır’ın Ezher Üniversitesine ilaveten Cezayir, Tunus, Fas, Irak, Lübnan, Endonezya, Türkiye, Hindistan ve Afganistan’dan araştırmacı, din adamı, ulema ve düşünürler katıldı.

Konferans katılımcıları heyetinin el Esad ile görüşmesine Vakıflar Bakanı Muhammed Abdüssettar el Seyid de katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.