Beşşar Esad: İngiltere ve Amerika’nın Suriye’deki Varlığı Askeri Tecavüzdür

  • 11 Haziran 2018
  • 1.615 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: İngiltere ve Amerika’nın Suriye’deki Varlığı Askeri Tecavüzdür

İngiltere ve Amerika’nın Suriye’deki varlığının askeri tecavüz olduğunu bildiren Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad İngiltere’nin, Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesinin bir bileşeni olan ‘Beyaz Miğferliler’ adlı oluşuma sınırsız ve aleni destek sunduğunu belirtti.

Esad İngiliz Mail on Sunday Gazetesine verdiği röportajda; ‘Beyaz Miğferlilerin’ uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan Nusra Cephesinin bir kolu olduğunu, İngiltere’nin de bu örgütü uluslar arası ilişkilerde edat olarak kullandığını kaydetti.

İngiltere ve Fransa’nın yanı sıra bir kısım ülkelerin ABD’nin izinde yürüdükleri ve onun politikalarını izlediklerine işaret eden Esad; bu üç devletin Şam kırsalı Duma Kentinde kimyasal silah saldırısı oyununun düzenleyip Suriye’ye üçlü saldırıda bulunmada bahane kullandıklarını ifade etti.

ABD ve İngiltere’nin Suriye’ye saldırılarını uluslar arası kanunlar nezdinde aklama iddiaları konusunda bir soruya cevabında ise Esad; ABD ve İngiltere’nin 2003 yılında Irak’a saldırarak milyonlarca insanı katlettiklerine dikkat çekti.

Esad Irak savaşında bu iki ülkenin yol açtıkları insani facialara işaret ederken, ABD ve İngiltere’nin iddialarının dikkate alınması halinde başka devletlerin de ABD ve İngiltere’ye saldırma hakları olabileceğini kaydetti. İki devletin uluslar arası kanunlar önünde insani durumları bahane ettiklerini belirten el Esad; kendilerinin yol açtıkları insani durumların faciasına vurgu yaptı.

Suriye’nin toprakları üzerinde yabancı resmi güçlerden subay ve askerler tutukladığı yönündeki raporlar konusunda bir soruya cevabında Esad; dünyanın çok sayıda ülkesinden militanların cihatçılara yardım ve destekte bulunduklarını söyledi. El Esad İngiliz canlı savaşçıların bulunduğunu sanmadığını sözlerine ekledi. Gelen yabancı savaşçıların çoğunun öldüklerini ifade eden el Esad; temelde bunların zaten ölmek ve onların görüşlerine göre cennete gitmek için geldiklerini söylediklerine işaret etti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.