Beşşar Esad: İngiltere’nin bahsettiği 70 bin ılımlı muhalif nerede?

  • 06 Aralık 2015
  • 1.054 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: İngiltere’nin bahsettiği 70 bin ılımlı muhalif nerede?

İngiltere Başbakanı Cameron’ın ‘Suriye’de 70 bin ılımlı muhalif’ olduğu şeklindeki açıklamasını ‘oyunun yeni perdesi’ olarak niteleyen Suriye Devlet Başkanı Esad, İngiltere’nin hava operasyonlarının krizi daha da kötüleştireceğini vurguladı.

The Sunday Times gazetesine konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye’de hava operasyonları düzenlemeye başlayan İngiltere Başbakanı Cameron’ın ‘ılımlı muhaliflerle’ ilgili açıklamalarını eleştirdi: “”Açık konuşacağım. Bu sözler, Cameron’ın klasik fars oyunlarının (kurgu, karakterler ve komedi unsurlarının abartılı olduğu bir tür tiyatro) yeni perdesi. Kabul edilemez bir şey. Hani neredeler? O bahsettiği 70 bin ılımlı muhalif nerede? Dillerindeki düşürmedikleri tek şey Suriye’deki ılımlı gruplar. Bu, gerçekleri değil gerçek olarak lanse edilmeye çalışılanları ortaya koymaya dayalı bir saçmalık.”

Rusya’nın hava operasyonlarına başladığından beri ABD öncülüğündeki koalisyondan bu ‘ılımlı muhaliflerin’ yerlerinin bilgisini istediğini ama cevap alamadığını hatırlatan Esad, şöyle devam etti: “Suriye’de, krizin başından beri hiç ılımlı militan olmadı. Hepsi aşırıcıydı… Dünyanın geri kalan kısmı bunu kabul etmiyor. 70 bin ılımlı muhalif yok. 7 bin bile yok. Belki 10 tane.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.