Beşşar Esad: IŞİD’in can damarı Türkiye

  • 11 Aralık 2015
  • 928 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: IŞİD’in can damarı Türkiye

İspanya’nın resmi haber ajansı EFE’ye röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, teröristlerin çalıntı petrolü ucuz fiyata Türkiye’ye, Türkiye’nin de bu ucuz petrolü dünyaya sattığını belirtti. IŞİD’in yaşam damarının Türkiye olduğunu vurgulayan Esad, kimsenin bu gerçeği inkar etmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

IŞİD’ten petrol satın alan ve IŞİD’in arkasında duran devletlere ilişkin soruyu yanıtlayan Esad, Rusya Savunma Bakanlığı’nın geçen hafta Suriye’den çalıntı petrolü Türkiye’ye taşıyan tankerlere ilişkin görüntüler yayınladığına dikkat çekti.

Suriye petrolünün büyük bölümünün Suriye’nin Türkiye ve Irak’a yakın kuzey bölgesinde olduğunu ifade eden Esad, teröristlerin çaldıkları bu petrolü Irak’a yada bölgeden uzak olan Ürdün veya Lübnan’a taşımalarının mümkün olmadığını söyledi.

‘HALKA KARŞI SİLAH KULLANAN HERKES TERÖRİST’

New York’ta düzenlenmesi planlanan yeni Suriye görüşmeleri öncesinde, Suriye’deki mevcut terör örgütlerine ilişkin ortak liste konusunda anlaşma sağlandığını söyleyen Esad, Suriye’nin devlete ve halka karşı silah kullanan herkesi terörist olarak gördüklerini vurguladı.

IŞİD ve Nusra Cephesi gibi örgütlerin temel olarak Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye tarafından desteklendiklerini belirten Esad; bölge ve tüm dünya halklarını tehdit eden IŞİD’in vahşetlerinden bu ülkelerin sorumlu olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.