Beşşar Esad: Radikalizm düşüncesiyle Arap kültürü yok edilmek isteniyor

  • 23 Mart 2017
  • 1.282 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: Radikalizm düşüncesiyle Arap kültürü yok edilmek isteniyor

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad dün Tunuslu Ulusal Partiler Halk Cephesi üyelerinden bir heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Esad görüşmede; Suriye ve bölgenin maruz kaldıkları savaşın en tehlikeli şekillerinden birinin, ötekileştirme ve ötekini yok etmeye dayalı radikal ideolojiyi yayma aracılığı ile milli kültür ve kimliği sabote etmek olduğunu vurguladı. Esad aynı zamanda milliyetçi ve ulusalcı düşünceyi yok etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Bu ideolojik ve kültürel savaşta siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine düşen misyonun önemine vurgu yapan el Esad; milli ideolojinin gerilemesi nedenlerinin araştırılmasının yanında derin bir sosyal diyalog aracılığı ile kalkınsa bir milli projenin hazırlanıp hayata geçirilmesi misyonuna dikkat çekti.

Konuk heyet üyeleri ise; Suriye’nin Batılı ve Siyonist sömürü ve hegemonya planlarına karşı direnişin son kapısını teşkil etmesi nedeniyle bu denli benzeri görülmemiş evrensel bir savaşa maruz kaldığını ifade etti. Üyeler Suriye’nin her daim milli davalar ve bölge halklarının sancağını taşıdığını, bu sancağı onurla taşımaya da devam edeceğini kaydettiler.

Suriye’nin ordu ve halk olarak evrensel savaşa karşı verdiği onurlu mücadeleyi öven konuk heyet üyeleri; teröre karşı savaşında Suriye’nin yanında olduklarını ve onunla dayanışmaya devam edeceklerini belirttiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.