Beşşar Esad: Suriye, ABD ve Batının Tehditleri Karşısında Direnmeye Devam Edecek

  • 12 Nisan 2018
  • 1.079 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: Suriye, ABD ve Batının Tehditleri Karşısında Direnmeye Devam Edecek

 Beşar Esad “Ümmetin Vahdeti” konulu konferansa katılan heyetle Şam’da yaptığı görüşmede şu açıklamalarda bulundu: Düşmanlarımızın en büyük silahı fitne tohumu ekme ve aşırı yanlısı düşünceleri desteklemektir.

Esad daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Dinin temellerine bağlılık olan Müslümanların vahdeti Batının ülkelerimizi parçalamak için kurduğu komplolardan korunabilmemiz için yeterlidir.

Beşar Esad açıklamalarının devamında “Ümmetin Vahdeti” konulu bir konferansın düzenlenmiş olmasının önemine değinerek şu ifadeleri kullandı: Bugün İslam Ümmetinin karşı karşıya olduğu en önemli şey milli, dini kimliğimizi parçalamak ve kökenimizin ortak olduğu gerçeğini inkar etmemiz yönündeki çabalardır.

Görüşmeye katılanlar ise şu ifadeleri kullandılar: Şam’da düzelenen Ümmetin Vahdeti konferansı İslam âlimlerinin ve Müslümanların, Suriye’nin Amerika ve Batının tehditleri karşısında sağlam bir iradeyle direnmeye devam ettiği bu dönemde Suriye’ye destek verilmesine yönelik talepleri doğrultusunda gerçekleştirildi.

Heyet üyeleri Suriye halkını, hükumetini ve ordusunu kazanılan büyük başarılar nedeniyle tebrik ederek şu vurguda bulundular: IŞİD terör örgütüne karşı mücadelede nihai başarı yakındır ve Suriye aşırı yanlısı düşüncelerle mücadelede sağlam bir İslam ülkesi olarak kalacaktır.

Suriye’nin ev sahipliğinde yapılan Ümmetin Vahdeti konferansına Mısır, Cezayir, Tunus, Fas, Irak, Lübnan, Endonezya, Türkiye, Hindistan ve Afganistan’dan çok sayıda İslam âlimi, akademisyen ve uzman katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.