Beşşar Esad: Suriye Ordusunun Kimyasal Kullanması İçin Hiçbir Gerekçe Yok

  • 10 Mayıs 2018
  • 1.187 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: Suriye Ordusunun Kimyasal Kullanması İçin Hiçbir Gerekçe Yok

Pazartesi günü yaptığı ve bugün yayınlanan röportajında el Esad; ABD ve müttefiklerinin Suriye’ye kimyasal silah kullanımı suçlamalarını tekrarlayıp ardından askeri saldırılarda bulunmalarına ilişkin soruya cevabında suçlama ve propagandanın bahane yaratma amaçlı olduğunu belirtti.

El Esad Suriye’nin hiçbir kimyasal silaha sahip olmadığı ve Uluslararası Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü OPCW’nin bundan emin olup net bir şekilde raporlarında belirttiğini kaydetti. Suriye ordusunun teröristlere karşı nitelikli başarılar kaydettiği ve onları yok ettiği bir zamanda bu tür silahlar kullanmasına hiçbir gerekçe olmadığına dikkat çeken el Esad; ordu birliklerimizin teröre karşı büyük zaferler elde ettiğine dikkat çekti.

Son olarak kimyasal silah kullanımı suçlamalarının Şam kırsalı Duma’da olduğuna işaret eden el Esad; Duma’da bulunan teröristlerin ağır silahlarını teslim etme ve kentten çekilmeyi kabul ettiklerini, bu durumda ordunun kimyasal silah kullanmasının kesinlikle mantıklı olmadığını vurguladı.

Sözlerine devam eden el Esad bir diğer önemli noktaya dikkat çekti. Duma Kentinin oldukça kalabalık bir kent olduğunu ifade eden el Esad, kimyasal silah kullanımı iddialarının doğru olması halinde yüzlerce kişinin kurban gideceğini, oysa ki iddialarda çok az bir rakamdan söz edildiğini kaydetti.

İddialarda bir diğer önemli noktaya dikkat çeken el Esad; kimyasal silah kullanımı suçlamalarına ilişkin uydurma görüntülerde hep kadın ve çocukların öne sürüldüğüne vurgu yaptı. Ordunun kimyasal kullanması halinde teröristlerin de ölmesi gerektiğine dikkat çeken el Esad; görüntülerin, iddiaların ve propagandanın tamamının uydurma ve yalanlardan ibaret olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı el Esad öne sürülen görüntülerde kimyasal silah isabeti alan iddia edilen kurbanların üstlerine su serpmekle iyileştiklerine dikkat çekerken, bunun hiçbir mantıklı ya da bilimsel açıklaması olmadığına vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.