Beşşar Esad: Suudi Arabistan ve Türkiye, iki yıldır Suriye’ye girmeye çalışıyor

  • 16 Åžubat 2016
  • 873 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: Suudi Arabistan ve Türkiye, iki yıldır Suriye’ye girmeye çalışıyor
Suriye cumhurbaÅŸkanı BeÅŸar Esad, Suriye’de ateÅŸkesin saÄŸlanmasını, uzlaşının saÄŸlanmasında kilit rol olarak niteledi.

Sputnik haber ajansına göre, Suriye cumhurbaÅŸkanı, dün yaptığı açıklamada, terörizm aleyhinde mücadelenin ve ateÅŸkesin saÄŸlanması konusuna temas ederken, bu iki noktayı Suriye’de barış ve sebatın saÄŸlanmasında iki önemli direk olarak niteledi.

Esad, büyük güçlerin ateşkes tekliflerinin zorluğuna da temasla, ateşkes şartlarının hafta sonuna kadar sağlanmasının imkansız olduğunu söyledi.

Suriye cumhurbaşkanı, hiç bir şekilde bir terör örgütüyle ateşkesin mümkün olmadığını belirterek, bunu son derece zor bir işi olarak niteledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin iki yıldır Suriye’ye askeri açıdan girmeye çalıştıklarını söyledi.

Televizyonda yaptığı konuÅŸmada, yerel uzlaÅŸma çözümlerinin Suriye’deki krizi sona erdirmek için tek çözüm yolu olduÄŸunun altını çizen Suriye Devlet BaÅŸkanı, gerçekleÅŸmesi halinde bile ateÅŸkesin tarafların her birinin silah kullanmayı bırakması anlamına gelmeyeceÄŸini ifade etti.

AteÅŸkesin ‘teröristlerin konumlarını güçlendirmesini durdurmak’ anlamına geldiÄŸini söyleyen Suriye Devlet BaÅŸkanı, “Silahların, ekipmanların ya da teröristlerin taşınmasına; mevzilerin güçlendirilmesine izin verilmeyecek” diye konuÅŸtu.

Terörizmle savaşın Suriye devletinin hem şimdi hem de gelecekteki önceliği olduğunu belirten Esad, yaşanacak herhangi bir geçiş sürecinin anayasaya uygun olması gerektiğini belirtti.

Riyad destekli muhalefeti ‘teröristler ve hainler’ olarak nitelendiren Suriye lideri, “Hiçbir ülke teröristlerle diyalogu sürdürmez ve biz de aynı ÅŸeyi yapacağız. Riyad’da oluÅŸturulan delegasyon bir grup hain ve teröristten oluÅŸuyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.