Beşşar Esad: Teröristler, Suriye’nin bağımsızlığına darbe vuramadı

  • 17 Kasım 2018
  • 1.624 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: Teröristler, Suriye’nin bağımsızlığına darbe vuramadı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, teröristlerin Suriye’nin bağımsızlığına darbe vurma girişiminin başarısızlıkla sonuçladığını belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam’da Arap Tarım Mühendisleri Birliği üyeleriyle yaptığı görüşmede, tarım sektöründe kendi kendine yeterliliğin terörizme karşı savaşta direnme etkenlerinden biri olduğunu ifade ederek, gıda güvenliğinin Suriye’nin bağımsızlığa ulaşmasında temel ilkelerden biri olduğunu kaydetti.

Sendikalar ve birliklerin hükümet ile halk arasındaki aracı olarak siyasi ve profesyonel rolüne işaret eden Esad, onların toplumsal rolünün öneminin altını çizdi.

Öte yandan, BM Genel Kurulu’na bağlı 3. Komite 49. toplantısının 73. oturumunda konuşan Caferi, Suriye’nin İnsan Hakları Konseyi’nin kurulmasına etkin bir şekilde katıldığını, şimdi ise bir dizi ülkeyi hedef almak için insan hakları mekanizmalarının kullanılmasını reddetmekte kararlı olduğunu vurguladı.

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin, Suriye Anayasası ve BM Misakı ve uluslararası hukuk uyarınca tüm Suriyelilerin insan haklarını ve temel özgürlüklerini güçlendirmeye ve korumaya yönelik taahhüdünü pekiştirme ve korumaya olan bağlılığını bir kez daha yineledi.

Caferi, çalıştıranları tarafından Suriye’ye karşı karar tasarısı sunmakla mükellef kılınan Suudi Arabistan’ın misak ve uluslararası kanun ilkelerine yönelik en ufak kriterden yoksun olması itibariyle insan hakları hakkında konuşacak en son ülke olduğuna dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.