Beşşar Esad: Terörle Mücadelemiz Sürecek

  • 28 Ocak 2018
  • 1.050 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: Terörle Mücadelemiz Sürecek

 Suriye Cumhurbaşkanı, ülkesinin Rusya ve İran’ın yardımı ile terörle mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, beraberindeki bir heyetle birlikte Beşşar Esad ile görüştü.

Beşşar Esad bu görüşmede, Suriyelilerin başta İran ve Rusya olmak üzere dost ülkelerin iş birliği ile terörle mücadeleye devam edeceğini ve bunun, Suriyelilerin belirlediği barışçıl çözüm yoluna ortam oluşturacağını vurguladı.

Bu görüşmede Cabiri Ensari de İran halkının ve yetkililerinin özellikle terörle mücadele, Suriye’de istikrarın sağlanması ve Suriye’nin yeniden yapılandırılması alanlarında Suriye’ye mümkün olan her desteği vermeye devam edeceğini belirtti.

İki taraf ta bu görüşmede, Suriye ve İran arasındaki stratejik ilişkiyi ve özellikle terörle mücadele ve Soçi’deki Suriye Ulusal Diyalog Görüşmelerinin başarılı olması olmak üzere iki ülke arasında çeşitli alanlardaki bu ilişkiyi güçlendirmek istediklerini vurguladılar.

Türkiye’nin Suriye topraklarında devam eden saldırılarının tehlikesi, Suriye halkına karşı işledikleri cinayetler, bu saldırılarla nasıl mücadele edileceği ve amacı Suriye topraklarını işgal etmek, terörist grupları desteklemek ve Suriye’de barış ve istikrarın yeniden sağlanması ve barışçıl çözümü yolunun başarısız olması olan bu eylemlerin hedefine ulaşmasının engellenmesi de Cabiri Ensari ve Beşşar Esad arasında gerçekleşen görüşmelerin konularından biriydi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.