Beyaz Saray: Arabistan ve BAE’ne silah satışı hızlanacak

  • 25 Mayıs 2019
  • 1.072 kez görüntülendi.
Beyaz Saray: Arabistan ve BAE’ne silah satışı hızlanacak

Beyaz Saray dün verdiği haberde Amerikan Kongresi’nin iznine gerek kalmaksızın Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne silah satışının hızlandırılacağını bildirdi.

Amerikan başkanı Turmp, İran ve ABD arasında gerilimi bahane ederek kongreyi devre dışı bırakmak suretiyle  Arabistan ve diğer ülkelere yönelik  milyarlarca dolarlık silah satışını hızlandırma peşindedir.

Bu arada başta Amerikan senatosunda demokrat üye Bob Menendez gibi bazı senatörler de, Trump hükümetinin resmen Arabistan ve BAE’ne 8 milyar dolarlık silah satışıyla ilgili olarak Kongre komitelerini bilgilendirdiğini söylediler.

Amerikan başkanı, Ulusal Olağanüstü Durum ilan etmesi halinde  silah satışıyla ilgili kanunları görmezden gelerek ve kongrenin iznini almaksızın silah satma yetkisine sahiptir.

Amerikalı senatörler, Trump’ın, İran ve ABD arasında gerilimden dolayı Ulusal Olağanüstü Durum olduğunu iddia ettiğini ve bundan dolayı sözkonusu silah satışını hızlandırdığını bildirmekteler.

Turmp, bu zamana kadar Arabistan ve BAE’ne silah satışını desteklemişti.

ABD başkanı 16 nisan tarihinde de Amerikan Kongresi’nin Yemen savaşından dolayı Arabistan’a silah satışının durdurulması yönündeki isteğini veto etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.