Beyaz Saray: İran’la anlaşma ihtimali yüzde 50

  • 24 Mart 2015
  • 1.017 kez görüntülendi.
Beyaz Saray: İran’la anlaşma ihtimali yüzde 50

Beyaz Saray sözcüsü İran ile anlaşmanın en iyi durumda 50-50 olduğunu belirtti.
Habere göre Beyaz Saray sözcüsü Josh Ernest dün yaptığı açıklamada, İran nükleer meselesinde hala çözülmeyen bir çok konunun olduğunu söyledi.
Ernest, İran nükleer çalışmaları ile ilgili en iyi çözüm yolunun müzakerelere devam ve planlanmamış denetimler hakkında İran’ı ikna etmek olduğunu belirtti.
Beyaz Saray sözcüsü İranlıların yapıcı diyalogdan yana olduklarını gösterdiklerini fakat nihai anlaşmaya varmak için bir çok endişeyi bertaraf etmesi gerektiğini söyledi.
Amerika hükümetinin nükleer müzakereler hakkında kongre ile istişarede kendini yükümlü bildiğine değinen Ernest, Amerika temsilciler meclisi üyelerinin başkan Obama’ya yazdıkları mektubun, 47 senatörün mektubundan farklı olduğunu zira bu mektubun her iki parti temsilcileri tarafından yazıldığını söyledi.
Beyaz Saray sözcüsü Obama’nın Hafington Post dergisine verdiği son mülakattaki sözlerine işaret ederek, İran ile anlaşmanın, uluslararası toplumun endişelerini bertaraf etmek için bu ülke tarafından ciddi taahhütlerin yerine getirilmesine bağlı olduğunun açıkça belirtildiğini de sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.