Beyaz Saray sözcülerinden Raj Shah: Trump nükleer anlaşmadan çıkmaya hazırlanıyor

  • 28 Mart 2018
  • 852 kez görüntülendi.
Beyaz Saray sözcülerinden Raj Shah: Trump nükleer anlaşmadan çıkmaya hazırlanıyor

Beyaz Saray sözcülerinden Raj Shah, nükleer anlaşmada Amerikan hükümetinin istediği değişikliklerin yerine getirilmemesi halinde Amerika’nın sözkonusu nükleer anlaşmadan çıkacağını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Raj Shah, dün gece yaptığı açıklamada, ABD başkanı Trump’ın nükleer anlaşmayı ‘çok kötü bir anlaşma’ olarak nitelediğini söyledi.

Beyaz Saray yetkilisi, Trump’ın anlaşmanın değiştirilmesinde ısrarcı olduğunu ve bu konuda Kongre ve Avrupalı ortakları düzeyinde de çabalarının olduğunu söyledi.

Bu arada terör rejimi İsrail’de ise Kanal 10 tv, başbakan Netanyahu’nun işgal altındaki Kudüs’te Almanya ve Fransa dışişleri bakanlarıyla görüşmesinde, nükleer anlaşmada ciddi değişikliklerin olmaması durumunda Trump’ın 12 mayıs tarihinde nükleer anlaşmadan çekileceğini söylediğini haber verdi.

Netanyahu sözkonusu görüşmede, Trump’ın şartlarından birinin nükleer anlaşmanın İran’ın füze savunma programıyla irtibatlandırılması, İran’ın askeri tesislerine sınırsız ulaşım ve İran’ın uranyum zenginleştirme tesislerine zaman sınırlaması olmadan denetim olduğunu belirterek, Amerika’nın bu şartlarının kabul edilmemesi halinde Amerika’nın nükleer anlaşmadan çekileceğini söyledi.

Trump, nükleer anlaşmanın yalnızca İran İslam Cumhuriyetinin çıkarlarını temin ettiğini iddia ederken anlaşmanın ABD’nin lehine olacak şekilde değiştirilmesini istiyor. Uluslararası toplum ve AB ise Trump’ın bu isteğine şiddetle karşı çıkıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.