Beyaz saraya kim girerse girsin, İran milletine saygı göstermelidir

  • 22 Kasım 2020
  • 1.850 kez görüntülendi.
Beyaz saraya kim girerse girsin, İran milletine saygı göstermelidir

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, beyaz saraya kim girerse girsen, İran milletinin haklarına saygı göstermekten başka çaresi olmadığını belirtti.

Haftalık basın toplantısında Amerika’nın Joe Biden beyaz saraya girdikten sonra Bercam nükleer anlaşmasına geri dönmesi hakkında açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatipzade, beyaz saraya kim girerse girsen, İran milletinin haklarına saygı göstermekten başka çaresi olmadığını belirtti.

Sözcü Hatipzade, İran devleti milli güvenliği hakkında hiç kimse ile pazarlık etmeyeceğini belirterek şöyle dedi:

İran için milli çıkarlar ve milli güvenlik önemlidir ve nerede saldırıya uğrayacak olursa, her zaman ve her yerde ezici cevapla karşılaşır.

Amerika’nın azami baskı politikası Washington’un hezimeti ile sonuçlandığını kaydeden Hatipzade, Amerika’nın şimdiki yönetimi bozguna uğrayan politikalarını sürdüremeyeceğini kaydetti.

Korsan İsrail’e karşı tüm cephelerde yüzde yüz direnişe vurgu yapan Hatipzade, İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye’de varlığı müsteşar düzeyinde olduğunu, kim bu durumu aksatacak olursa, ezici karşılık bulacağını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun işgal altındaki Filistin’e ziyaretini kınayan Sözcü Hatipzade, İran Filistin ülküsüne bağlı olduğunu belirtti. Hatipzade, bazı Arap rejimlerin ihaneti ve beyaz saraydaki şimdiki yönetimin utanmazlığı bir madalyonun iki yüzü olduğunu, Amerika için bu şartları hazırlayanlar elbette hesap vermeleri gerektiğini ifade etti.

Afganistan’da düzenlenen terör saldırılarını da kınayan Hatipzade, bu ülkede daimi barış ancak Afgan grupların arasında müzakere ile sağlanabileceğini beyan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.