Beyaz Saray’dan Suriye aleyhine tehdit

  • 05 Eylül 2018
  • 1.392 kez görüntülendi.
Beyaz Saray’dan Suriye aleyhine tehdit

Amerika’nın Suriye’ye yönelik saldırı için asılsız iddiaları devam ederken bu doğrultuda Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, dün gece yayınladığı bildiride, İdlib’e kimyasal silah kullanılması halinde, ABD ve müttefiklerinin çok hızlı bir şekilde karşılık vereceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Sarah Sanders, Suriye’de teröristlerin tam yenilgi almalarından dolayı  kaygısını bildirirken, ”ABD’nin İdlib’de gelişmeleri yakından izlediğini ve Suriye devletinin İdlib’e kimyasal silah saldırısı düzenlemesi halinde Amerika ve müttefiklerinin anında buna karşılık vereceğini bildirdi.

ABD başkanı Trump, pazartesi gecesi yaptığı açıklamada, ‘Şam yönetimi İdlib’e saldırmamalı’ demişti.

Trump, twitter’den yaptığı açıklamada da İdlib’e bir askeri saldırısının büyük bir faciaya neden olacağını bildirmişti.

Trump ayrıca İran ve Rusya’ya da, Suriye’de yaşanan bu süreçte yanlış yapmamaları çağrısında bulundu.

Suriye yönetimi bir kaç haftadır, İdlib’i teröristlerden kurtarmak için askeri operasyon hazırlığı yapmaktadır.

ABD’nin BM nezdindeki temsilcisi Nikki Haley de bir açıklama yaparak Suriye’de kimyasal silah kullanılması durumunda ABD’nin buna yanıt vereceğini belirterek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) İdlib’deki durumu konuşmak üzere Cuma günü toplanacağını belirtti.

BMGK’nın İdlib gündemiyle toplanacağı gün olan 7 Eylül’de İran’ın başkenti Tahran’da da Suriye konusunda üçlü bir zirve gerçekleşecek. Bu toplantı kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bir araya gelecek ve Suriye’deki gelişmeleri değerlendirecekler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.