Beyaz Saray’dan ‘Türkiye ile İşbirliği’ Açıklaması

  • 23 Mart 2018
  • 1.445 kez görüntülendi.
Beyaz Saray’dan ‘Türkiye ile İşbirliği’ Açıklaması

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında geçen telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, ‘Türkiye ile işbirliği güçlendirilecek’ denildi.

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında geçen telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, bölgesel konuların görüşüldüğü belirtildi.

Açıklamada, “İki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin önemi vurgulandı. Türkiye ile işbirliği güçlendirilecek” denildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmeye ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Görüşmede, NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi teyit edilerek bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. İki lider, müşterek stratejik sınamalar karşısında daha yakın işbirliği yapmak için atılan adımların sürdürmesi ve ikili ilişkileri olumsuz etkileyen hassasiyetlerin giderilmesi hususlarında mutabık kalmışlardır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.