Beyrut hatipleri, Riyad’ın İran karşıtlığını eleştirdiler

  • 27 Mayıs 2017
  • 1.383 kez görüntülendi.
Beyrut hatipleri, Riyad’ın İran karşıtlığını eleştirdiler

Dün Beyrut’ta kılınan Cuma namazı hatipleri, Riyad’da toplanan Amerikancı-Arap oturumunda İran karşıtlığının, BOP ve siyonist İsrail rejiminin çıkarları doğrultusunda atılmış insafsızca ve kabul edilemez bir plan olduğunu bildirdi.

Resa Haber Ajansının verdiği habere göre Lübnan Şiileri Yüksek Meclisi Başkan Vekili Şeyh Ali el-Hatip, Batı Beka bölgesinde kılınan bu haftaki Cuma namazı hutbelerinde, ABD başkanı Trump’ın katılımıyla düzenlenen geçen haftaki Riyad oturumunda, her zaman bölge barışı ve güvenliği için çalışan İran İslam Cumhuriyetinin terörizme destek vermekle suçlanmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Beyrut Burcul Beracine Cuma imamı Şeyh Ahmed Gabalan da İmam Huseyin (as) camiinde kılınan cuma namazı hutbesinde, Riyad oturumu kapanış bildirisinde hayretini dile getirerek, Arap ve İslam dünyasının en önemli meselesi olan Filistin meselesinin bu oturumda kesinlikle gündeme getirilmediğini ve Mescidi Aksa’nın siyonistlerin işgali altında bulunmasından söz edilmediğini söyledi.

Lübnanlı bu din alimi Filistin’in en büyük hamisinin İran olduğunu ve İranlı Müslümanların her zaman İslam ümmetinin keramet ve dayanışmasına destek verdiğini, ama ne yazık ki İran’ın Riyad oturumunda bir düşman olarak tanıtıldığını ve bunun ise stratejik bir çöküş anlamına geldiğini bildirdi.

Huccetul İslam Şeyh Hasan Şerife ise Lübnan İslami direnişinin 2000 yılında İran’ın katkı ve yardımı sayesinde siyonist düşmanı dize getirerek yendiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.