Beytlahim Halkı İki Şehidini Son Yolculuğa Uğurladı

  • 06 Ağustos 2017
  • 1.050 kez görüntülendi.
Beytlahim Halkı İki Şehidini Son Yolculuğa Uğurladı

Batı Yaka’nın Beytlahim halkı işgal güçlerinin naaşlarını teslim ettiği iki şehidini bugün sabah görkemli bir törenle son yolculuklarına uğurladı.

Filistin tv muhabiri, Beyt Cala Hastanesinden cenazeleri alınan iki şehitten şehid Muhammed Tenuh’un Beytlahim’in doğusundaki Teku’ beldesinde bulunan baba evine ailenin son kez görmesi için götürüldüğünü, ardından şehidin belde camisine götürülüp cenaze namazının kılındığını, namazdan sonra omuzlar üstünde beldenin caddelerinde dolaştırıldıktan sonra belde mezarlığına defnedildiğini söyledi.

Hastaneden alınan Abdullah Takatıka’nın cenazesi de doğum yeri olan Beytlahim’in güneyindeki Merah Mualla köyüne götürüldü. Ailesinin vedalaşmasından sonra cenaze namazı kılınan şehit köy mezarlığına defnedildi.

Filistin bayrakları yanında direniş gruplarının bayraklarıyla törene katılan binlerce kişi, şehitlerin intikamının alınmasını istedi.

Abdullah Takatıka (24), Etzion yerleşkesi kavşağında 28 Haziran’da gerçekleştirdiği feda eyleminde şehit edilirken, Muhamed Said Tenuh (26) ise, 20 Temmuz’da Teku’ beldesi girişinde gerçekleştirdiği bıçaklı feda eyleminden sonra işgal askerlerinin ateşiyle şehit olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.