Bilgeler (Hubregan) Meclisi’nin resmi 17. oturumunun bildirisi

  • 12 Mart 2015
  • 1.298 kez görüntülendi.
Bilgeler (Hubregan) Meclisi’nin resmi 17. oturumunun bildirisi

İran’da rehberi seçme görevini uhdesinde bulunduran Hobrigan meclisi olarak bilinen Bilgeler Rehberlik Meclisi’nin 17. oturumu yayınlanan bildiriyle sona erdi.
Bilgeler Rehberlik Meclisi ofisinden yapılan açıklamada, Bilgeler meclisi üyelerinden Ayetullah Korbanali Dori Necefabadi tarafından okunan bildiriye göre, İran’ın sabırlı ve güçlü halkının, bu yıl da İslam inkılabının zafer yıldönümünde görkemli ve coşkulu bir şekilde yürüyüşlerde yer aldığı, bütün kavmi ve mezhebi varlığıyla birlik ve beraberliğini gösterdiği ve böylece düşmanların İslam nizamı aleyhindeki her türlü oyunları ve senaryoları bozduğuna dikkat çekildi.
Bildiride, ayrıca İran ve 5+1 grubu arasında yapılmakta olan nükleer müzakerelere katılan İran nükleer heyetinin İran İslam cumhuriyetinin bağımsızlığı ve izzetini korumak için gösterdiği çabalara destek verilirken ayrıca çabaları da takdir edildi.
Bildiride, İmam Ali Hamanei’nin Avrupa ve Kuzey Amerikalı gençlere hitaben yazdığı mektuba atıfta bulunularak, İslam alimlerinin, emperyalizmin pis yüzü ve emperyalizmin İslam dünyasında ayrılıklar çıkarma, IŞİD terör örgütü ile diğer tekfirci örgütleri silahlandırma ve halkı vahşi bir şekilde öldürmesi ve İslamofobi oluşturması, İslami değerlere ve İslam peygamberine hakaret gibi her türlü oyunlara karşı son derece bilinçli olmaları ve ona göre hareket etmeleri gereğinin altı önemle çizildi.
Bildiride, Irak, Suriye, Yemen, Bahreyn, Filistin, Lübnan, Afganistan, Pakistan ve diğer bazı Afrika ülkelerinde yaşanan gelişmelerin İslam düşmanlarının ve dünya siyonizminin komplosu olduğuna dikkat çekilirken halihazırda İslam düşmanlarının geçmişe göre İslam’a yönelik düşmanlığını çok daha fazla arttırdığına vurgu yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.