Bin Selman, Kushner İle Anlaştı: 4 Temmuz’a Kadar Kral Oluyor

  • 09 Nisan 2018
  • 1.221 kez görüntülendi.
Bin Selman, Kushner İle Anlaştı: 4 Temmuz’a Kadar Kral Oluyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın, ABD Başkanı Donald Trump ile damadı ve danışmanı olan Jared Kushner ile tahta geçme tarihi konusunda anlaştığı öne sürüldü.

Suudi Arabistan’ın çok konuşulan ve etki gücü çok yüksek olan twitter hesaplarından Müctehid flaş iddialarda bulundu.

Suudi Arabistanlı twitter fenomeni Müctehid, veliaht prens Muhammed bin Selman’a yakın isimlerin prensin, 4 Temmuz 2018 tarihine kadar Kral Selman bin Abdulaziz’in tahttan feragat edeceğini ve kendisininde Suudi Arabistan’ın yeni kralı olduğunu ilan edeceğini iddia etti.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın tahta geçme hazırlandığı içerisinde olduğunu öne süren Twitter kullanıcısı , “Önümüzdeki üç ay içinde bin Selman Suudi Arabistan’a Kral olması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Müctehid isimli kullanıcı, veliaht prens Muhammed bin Selman’ın, ABD Başkanı Donald Trump ve damadı Jared Kushner ile yaptığı görüşmelerde 4 Temmuz 2018 tarihine kadar Karal olacağı konusunda anlaştığını ve bu tarihin özel bir sebebinin varlığını yazdı. Müctehid, “bu bilgilerini veren gizli isimlerin neden bu tarihin seçildiğini söylemediğini” aktardı.

“TÜM DİNLERE AÇIK ILIMLI BİR İSLAM ÜLKESİ OLACAĞIZ”

Veliaht Ekim ayında, ülkesinde “ılımlı İslamın” hakim olması için çalıştığını açıklamıştı.

Bin Selman, “Eskiden olduğumuz yere geri döneceğiz, dünyaya ve tüm dinlere açık bir ılımlı İslam ülkesi olacağız. Çok yakında radikalizmi bitireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Başkent Riyad’daki bir yatırım etkinliğinde konuşan Veliaht bin Selman, 1979’dan sonra ülkenin durumunun değiştiğini fakat yetkililerin yakın gelecekte dini radikalizmi saf dışı bırakmayı planladığını söylemişti.

Veliaht, “Suudi Arabistan önümüzdeki 30 yılı yıkıcı fikirlerle uğraşmakla geçirmeyecek” demişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.