Bin Selman’dan Tarihi İtiraf: Vahabiliğin yayılması Amerika’nın isteğiydi

  • 28 Mart 2018
  • 1.172 kez görüntülendi.
Bin Selman’dan Tarihi İtiraf: Vahabiliğin yayılması Amerika’nın isteğiydi

Suudi rejimi veliahdı Muhammed Bin Selman, Arabistan’ın dünyada vahabiliğin yayılmasına ağırlık vermesinin Amerika’nın bir isteği olduğunu itiraf ederken, bunun gerçekte 1947-1991 soğuk savaş döneminde Doğu Bloku’na karşı mücadele amacı taşıdığını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Selman, Washington Post gazetesine verdiği demeçte, soğuk savaş döneminde Suudi rejiminin müttefiklerinin aşırı vahabi düşüncesinin yayılması için önemli rollerinin olduğunu belirterek, onların böylece Suudi rejimini terörizme destek vermekten temize çıkarmaya çaba gösterdiklerini söyledi.

Arabistan veliahtı, Riyad yönetiminin vahabi terörizmine destek konusunda da, ”Arabistan’ın soğuk savaş döneminde vahabiliği yayması müttefiklerinin bir isteğiydi ve bunun da temelinde eski Sovyetler Birliği’nin İslam dünyasına nüfuzunu önlemekti” dedi.

Arabistan veliahtı aynı zamanda ‘Şimdi Arabistan’ın siyasetlerini gözden geçirmesi zamanı gelmiştir’ dedi.

Iraklı yetkililer ve Irak halkı, 2014 ve 2017 yılları arasında Irak’ın bir bölümünün terör örgütü DAİŞ tarafından işgal edilmesinde DAİŞ’e en büyük silah ve mali desteğin Arabistan tarafından verildiğine inanıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.