Binlerce Filistinli, Toprak Günü’nde toplandı

  • 31 Mart 2017
  • 1.089 kez görüntülendi.
Binlerce Filistinli, Toprak Günü’nde toplandı

İşgal rejiminin 1976 yılında Filistin topraklarından geniş bir alanı gasp etmesi sebebiyle ilan edilen Filistin Toprak Günü’nün yıldönümü münasebetiyle Sahnin şehrinde toplanan 10 binden fazla Filistinli Arrabe şehrine oradan da 41 yıl önce olayların başladığı üçgende yer alan Deir Hanna’ya yürüdü.

Toprak Günü’nde şehit olanların medfun olduğu Sahnin mezarlığında toplanan ve buradan yürüyüşe geçen halka siyasi liderlerle, bölgedeki kanaat önderleri ve seçkin şahsiyetler rehberlik etti.
Mahşeri kalabalığın toplanmasından sonra Toprak Günü şehitleriyle diğer Filistinli şehitler için Fatiha okunmasıyla başlayan etkinlik, Filistin milli marşının okunmasıyla devam etti.
Etkinlikte yapılan konuşmalarda Filistin halkının maruz kaldığı zulümlere dikkat çekilerek, işgalcinin bu kapsamda Filistin ulusal kimliğini yok etmek istediği, eşitlik kanunu ve ezanı yasaklama kanunu gibi zalim kararlar aldığı, Filistin topraklarını gasp edip çalmaya devam ettiği, evleri yıkma politikasını sürdürdüğü Ummu’l-Hayran’da olduğu gibi bazı köyleri tamamıyla yıktığı ifade edildi.
Siyonist işgal rejiminin 1976 yılında El-Celil’de 21 bin dönüm araziyi gasp etmesiyle başlayan olaylarda 6 kişi şehit olmuş onlarca kişi de yaralanmıştı.
O günü Toprak Günü ilan eden Filistinliler her yıl değişik etkinliklerle o günün anısını canlı tutmaya çalışıyorlar.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.