Binlerce Filistinli Tünel Şehitlerini Son Yolculuklarına Uğurladı

  • 08 Aralık 2016
  • 871 kez görüntülendi.
Binlerce Filistinli Tünel Şehitlerini Son Yolculuklarına Uğurladı

Gazze’nin doğusunda dün gece tünel çökmesi sonucu şehit olan mücahitler İsmail Şimali ve Rami El-Ar’ir bugün (8 Aralık Perşembe) törenle toprağa verildi.

Şehitlerin naaşları Gazze kent merkezindeki Eş-Şifa Hastanesi’nden alınarak Gazze caddelerinde dolaştırıldıktan sonra Eş-Şucaiyye Mahallesi’ne götürüldü.

Cenaze törenine Hamas liderlerinden Halil El-Hayye, Fethi Hammad, Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr ve Filistinli grupların temsilcileri katıldı.

Hamas liderlerinden Fethi Hammad, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın savaşa hazırlık cihadını sürdürdüğünü ve her geçen gün daha da güçlendiğini söyledi.

Şehitler Şimali ve El-Ar’in İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın topçu birliği mücahitlerinden olduğunu belirten Hammad, Hamas’ın ablukaya rağmen olası bir savaşa hazırlanmaya ve insan yetiştirmeye kararlı olduğunu bildirdi.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr ise Hamas’ın direniş yoluna bağlı kalacağını açıklayarak, direnişin Filistin’in kurtuluşunun tek yolu olduğunu söyledi.

Bahr, El-Umeri Camii önünde yaptığı konuşmada, arka arkaya şehit verirken gurur duyduklarını ve Hamas’ın kuruluşunun 29’uncu yıldönümünde tüm dünyaya “Geliyoruz” dediklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.