Binlerce Iraklı Musul’dan Kaçıyor

  • 07 Ekim 2016
  • 861 kez görüntülendi.
Binlerce Iraklı Musul’dan Kaçıyor

Musul operasyonlarının yaklaşmasıyla birlikte binlerce Iraklı bu şehirden Suriye’ye doğru kaçıyor ve bazı aileler bu kaçış için büyük meblağlar ödemek zorunda kalıyor.

İngiltere’nin Times Gazetesi’nin haberine göre; Suriye’nin kuzeyindeki kaynaklar çok sayıda Iraklının Musul operasyonlarının yaklaşması ile birlikte bu şehirden kaçıp, 300 mil yol kat ederek Suriye topraklarına ulaştığını açıkladı.

Suriye’nin kuzeyindeki kaynaklar şu ifadelerde bulunuyor: “Musul halkı bu şehrin sonun da operasyonlarda sivillerin öldüğü Felluce gibi olmasından korkuyor.

Günlük olarak yaklaşık üç bin sığınmacı birçok engeli aşarak Musul’dan Türkiye sınırı yakınlarında El-Rai kasabasındaki geçişlere gidiyor.

Bu sığınmacıların büyük bir kısmı kaçabilmek için büyük meblağlar ödemek zorunda kalıyor. Örneğin Bu hafta Suriye sınırına ulaşan Musul şehri yakınlarında yaşayan iki aile IŞİD’den kaçabilmek için 32 bin dolar ödemiş ve bu aileler hatta bir petrol deposunda saklanmak zorunda kalmış ve iki kadın nefes darlığı nedeniyle bayılmış. Öte yandan bu sığınmacılar IŞİD’in bulunduğu tehlikeli bölgelerde sessiz olmaları için çocuklarına uyku hapı verdiklerini söylüyorlar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.