Binlerce Kudüslü, Bu Sabah Filistinli Şehid Ebu Gannam’ı Son Yolculuğuna Uğurladı

  • 27 Nisan 2015
  • 927 kez görüntülendi.
Binlerce Kudüslü, Bu Sabah Filistinli Şehid Ebu Gannam’ı Son Yolculuğuna Uğurladı

Binlerce Kudüslü bu sabah (27 Nisan Pazartesi) erken saatlerde 17 yaşındaki şehit Ali Muhammed Ebu Ğannam’ı Et-Tur köyünde toprağa verirken işgalcilerden intikam alınmasını isteyen sloganlar attı.

Kaynaklar, işgal güçlerinin şehidin cesedini ailesine Kudüs’ün doğusundaki Ez-Zeytune kontrol noktasında Filistin Kızılayı’na ait bir ambulansla teslim ettiğini ve teslim işlemlerini kasıtlı olarak sabaha kadar geciktirdiğini bildirdi.

İşgal güçlerinin tüm engellemelerine ve çabalarına rağmen şehit gencin cenaze törenine katılımın yüksek olduğunu ifade eden muhabirimiz, Et-Tur caddelerini dolaşan cenaze kortejinin daha sonra köyün camisine geldiğini, kılınan cenaze namazının ardından Ebu Ğannam’ın Cebelu’z-Zeytun Mezarlığı’nda toprağa verildiğini söyledi.

Kaynaklara göre, cenaze merasiminin ardından Et-Tur köyünde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. İşgal güçlerinin çatışmalar sırasında yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba attığı ve gerçek mermilerle havaya ateş açtığı bildirildi.

Bu arada işgal güçlerine ait araçların Et-Tur köyüne giden yolları kapattığı ve Filistinlilere ait araçların köye girmesine izin vermediği, buna rağmen binlerce Filistinlinin köye ulaşarak işgal askerlerinin şehit ettiği gencin cenaze törenine katıldığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.