Bir Amerikan Dergisi: ABD’nin Irak’taki Varlığı Terörizmi Beslemek Demektir

  • 20 Ocak 2020
  • 2.036 kez görüntülendi.
Bir Amerikan Dergisi: ABD’nin Irak’taki Varlığı Terörizmi Beslemek Demektir
Bir Amerikan dergisi, ABD’nin Irak’taki askeri varlığının Irak’taki istikrarsızlığı artırdığını ve IŞİD’in varlığına uygun bir ortam hazırladığını dile getirdi.
Irak’taki iki ABD hükümetinin işgalinden sonra Donald Trump, Irak halkının orada Amerikan birliklerinin varlığını haklı çıkarmasına yardımcı olmak için hala yalan kelimeler kullanıyor. ABD’nin Irak’taki askeri varlığının aslında işgal olduğu oldukça açıktır ve hükümet ve parlamento aracılığıyla Amerikan birliklerinin ayrılması gerektiğini bildiren Iraklıların iradesine aykırıdır.
Bu bağlamda, The National Interest dergisi, Irak’ın ABD birliklerinin ülkeden ayrılmasını talep etmeye devam etmesi halinde Trump’ın benzeri görülmemiş bir yaptırım uygulamakla tehdit ettiğini belirten bir makale yayınladı.
Dergi yayınladığı makalede şöyle yazdı: “Görünüşe göre ABD kuvvetleri Irak’ın IŞİD’le savaşmasına yardım ettiğini iddia ederek Irak’ta kaldı. Ancak ABD’nin Irak’taki son cinayetlerinden sonra Washington, IŞİD ile mücadele adına yaptığı operasyonları askıya aldı.”
Dergiye göre Irak’ta IŞİD’in önündeki en büyük engel Irak’ın istikrara kavuşmadıdır ki Amerikan birliklerinin bu konuda hiç bir rolü yoktur. ABD’nin Irak’taki askeri varlığı, ülkedeki istikrarsızlığın artması ve körüklenmesi anlamına geldi ve Irak’ı IŞİD için elverişli bir ortam haline getirdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.