Bir Haftanın Bilançosu: Bir Esir Şehit Oldu, 75 Filistinli Yaralandı, 69 Çatışma Oldu

  • 14 Eylül 2019
  • 585 kez görüntülendi.
Bir Haftanın Bilançosu: Bir Esir Şehit Oldu, 75 Filistinli Yaralandı, 69 Çatışma Oldu

Geçtiğimiz hafta içinde bir Filistinli esir işgal rejiminin zindanlarındaki kasıtlı ihmal sebebiyle şehit oldu. İşgal altındaki Filistin topraklarında yaklaşık 75 Filistinli işgal güçlerinin attığı mermilerle veya gaz bombalarıyla yaralandı. Filistin’in değişik şehirlerinde ve beldelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında 69 çatışma kaydedildi.

Hamas’ın Batı Yaka’daki Enformasyon Dairesi tarafından yayınlanan haftalık rapora göre geçtiğimiz hafta içinde meydana gelen olaylarda işgalcilerden de 8 kişi değişik şekillerde yaralandı.

Cuma günü 16, Perşembe günü 5, Çarşamba günü 12, Salı günü 12, Pazartesi günü 12, Pazar günü 5, Cumartesi günü de 7 noktada çatışma meydana geldi.

İşgal altındaki Batı Yaka ile Kudüs’te ve Gazze’nin sınır bölgelerinde Filistinli gençler işgal güçlerinin üzerine 16 yerde molotof kokteyli attılar.

Gazze’deki direniş güçleri geçtiğimiz Çarşamba günü Zikim yahudi yerleşim merkezine füze attılar. Bir yerleşimci bayan güvenli noktaya kaçarken yaralandı. Salı günü ise Asdud ve Askalan şehirlerine füze attılar. Pazartesi günü direnişçiler Rafah’ın doğusunda işgalcilere ait insansız hava aracını düşürdüler. Pazar günü de Askalan ve Zikim çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerine füze attılar.

Salı günü işgal güçleri bir Filistinli genci bıçak taşıdığı iddiasıyla El-Halil’deki Hz. İbrahim Camisi yakınında tutukladılar.

Pazar günü 47 yaşındaki esir Bessam Es-Sayih yakalandığı kanser hastalığından dolayı kasıtlı ihmal sonucu işgal hapishanelerinde şehit oldu.

Devamını oku at
https://turkish.palinfo.com/28079
@Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.