Bir İsrail askeri öldürüldü

  • 07 Nisan 2017
  • 1.084 kez görüntülendi.
Bir İsrail askeri öldürüldü

Batı Yaka’da Ramallah’ın doğusunda dün sabah  gerçekleştirilen araçla çarpma eyleminde bir işgal askeri öldü ve 2 asker de yaralandı.

El-Alem TV kanalının verdiği habere göre,  bir Filistinli tarafından Ramallah yakınlarındaki Ofra kavşağında gerçekleştirilen eylemde bir işgal askeri öldü ve 2 asker de yaralandı.
Kaynaklar, siyonist askerlerin açtığı ateş sonucu eylemcinin yaralandığını daha sonra şehit olduğunu duyurdular.
İşgal rejimi medyası ise işgal güçlerinin eylemciyi ateş açtıktan sonra gözaltına aldığını ve eylemcinin ağır yaralı olduğunu bildirdi.
Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs İntifadası’nın devam ettiğini ve ancak özgürlükle sona ereceğini, intifadanın gelip geçici bir olay olmadığını, bilakis Filistinlilerin işgalden kurtulana kadar mücadeleye devam kararı verdiğini söyledi.
Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin halkının hakları inkar edilip toprakları işgal edildiği sürece işgal ordusunun ve Yahudi yerleşimcilerin güvende olmayacaklarını ifade etti.
Kasım, eylemin Batı Yaka’daki gençliğin direnişi görev ve işgalciyi düşman kabul ettiklerinin göstergesi olduğunu kaydederek, intifadaya her alanda destek verilmesini istedi.
Kudüs İntifadasında şimdiye kadar, 300’ü aşkın Filistin şehit olmuştur.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.