Birçok Avrupa ticaret heyeti, yatırım yapmak için İran’a gidiyor

  • 30 Ağustos 2015
  • 965 kez görüntülendi.
Birçok Avrupa ticaret heyeti, yatırım yapmak için İran’a gidiyor

Avrupa-İran Ticaret Merkezi Başkanı Şahruh Mirza Hüseyni, birçok Avrupa ticaret heyetinin yatırım yapmak için İran’a gideceğini söyledi.

Bugün medya mensuplarıyla bir araya gelen Avrupa-İran Ticaret Merkezi Başkanı Şahruh Mirza Hüseyni, İran’ın ihracat hacmini artırmak, teknoloji aktarımı ve yatırım gibi konuların Avrupa-İran Ticaret Merkezi’nin gündeminde olduğunu söyledi.

Mirza Hüseyni maden ve madencilik sanayi gibi alanlarda Avrupa-İran Ticaret Merkezi’nin faaliyet göstereceğine değinerek, madencilik alanında faaliyet gösteren bir Alman firmasının İran’la ortak yatırım yapmak için İran’ı ziyaret edeceğini belirtti.

Yakın zamanda onlarca ticari heyetin ekonomik işbirliği için İran’a geleceğini ifade eden Mirza Hüseyni, bu heyetlerle İran’a gelen yatırımcılara İran eyaletlerinde yatırım yapmaları için gereken bilgilerin verileceğini de kaydederek, Eylül ayında da Macaristanlı bir ticari heyetin İranlı tüccarlarla görüşmeler yapmak ve ekonomik alanda sözleleşmeler imzalamak için İran’ı ziyaret edeceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.