Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yemen’in Önemli Adasını Ele Geçirme Planı

  • 25 Nisan 2017
  • 1.127 kez görüntülendi.
Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yemen’in Önemli Adasını Ele Geçirme Planı

Yemen kaynakları, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yemen’in istifa eden hükümetinin yaklaşık 100 yıllığına bu ülkeye bıraktığı Yemen’in önemli adasını ele geçirmeye çalıştığını açıkladı.

 kaynaklar, Birleşik Arap Emirliklerinin adada konuşlanan çeşitli temsilciler, birçok yerel yetkilin desteği, etkili şahsiyetler ve kabile şeyhleri vasıtasıyla para vermek gibi çeşitli yolları kullanarak bu adayı ele geçirmeye çalıştığını belirtti.

Sokotra Vali Yardımcısı, Abu Dabi’de bulunan Rotana Havayolları Şirketinin bu adaya doğrudan uçuşlar başlattığını açıkladı.

Bu havayolu şirketi her hafta cumartesi ve çarşamba günleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve Sokotra Adası arasında uçuş gerçekleştirecek.

Yemen’in en büyük adalarından biri olan Sokotra Adası, Hint Okyanusunda bulunmaktadır ve Aden Körfezi yakınlarında ve Arap Yarımadasına yaklaşık 350 kilometre uzaklıktadır.

Edinilen bilgilere göre, Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı, 2014 yılında istifa etmeden önce, Sokotra ve Abdülkuri Adalarını 99 yıllığına Birleşik Arap Emirliklerine vermiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.