Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Gazze’deki vahim durumu anlattı

  • 07 Şubat 2018
  • 1.073 kez görüntülendi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Gazze’deki vahim durumu anlattı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres Pazartesi günü yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletler’in incelemeleri sonucu Gazze şeridinin 2020 yılında artık yaşama kabiliyetini kaybedeceği uyarısında bulundu.

Guterres Gazze şeridindeki insani ve ekonomik durumu ” çok kötü” olarak anlattı. Genel sekreter ayrıca Gazze şeridini, hala kapıların kapalı olması sorunu ve insani kriz durumundan acı çektiğini belirtti. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Gazze şeridi ile ilgili ifşaatı, siyonist rejim yetkililerinin gerçekleri ters göstererek kamuoyunu aldatma doğrultusunda Gazze şeridindeki durumun kötü olmadığı ve burada hiçbir krizinin yaşanmadığını empoze etmeye çalıştıkları bir ortamda gerçekleşiyor. Nitekim siyonist rejim savaş bakanı Avigidor Liberman Pazartesi günü yaptığı açıklamada Gazze şeridinde ” insani krizin” olmadığını iddia etti. Liberman’ın iddiaları, Birleşmiş Milletler’in de aralarında bulunduğu uluslararası kuruluş ve teşkilatların, Gazze şeridinin siyonist rejim tarafından uygulanan ambargo nedeniyle insani facia ile karşı karşıya bulunduğunu ilan ettikleri bir durumda gündeme geliyor. Nitekim Birleşmiş Milletler Filistinli insani yardımlar koordinatörü Robert Piper de son günlerde Gazze’nin insani facia ile karşı karşıya olduğunu vurgulayarak bu bölgenin artık yaşanacak yer olmadığını hatırlattı.

Bu arada Birleşmiş Milletler yetkililerinin Gazze şeridine yönelik ilgileri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyesi bazı batılı ülkelerin sabotajları nedeniyle, pratikte rafa kaldırılmıştır. Tabii ki bu arada Amerika’nın siyonist rejime sağladığı geniş çaplı destekleri ve korsan rejimin işlediği cinayetleri, “Nefsi Müdafaa” gibi ibaretlerle savunması, ırkçı rejim İsrail’i pratikte cinayetlerini sürdürmekte daha da küstahlaştırmıştır.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden biri olan Amerika’nın Filistin karşıtı siyasetleri, pratikte Filistin halkının haklarını daha da çiğnenmesi ve Birleşmiş Milletler’in Filistin krizinin çözümlenmesindeki girişimlerini akim bırakmıştır. Bu çerçevede siyonist rejim 2007’den itibaren Gazze şeridindeki ambargoyu daha da yoğunlaştırarak yakıt, ilaç, inşaat malzemeleri gibi temel yaşam malzemelerinin bu kalabalık bölgeye girişini yasakladı, böylece Gazze şeridinde yaşanan vahim durum insani facia çanlarını çalmaya başladı.

Nitekim korsan rejim, Birleşmiş Milletler raportörleri ve uluslararası gerçekleri araştırma heyetlerinin Gazze şeridinde inceleme çalışmalarını her zaman engellediği, zira bölgedeki vahim durumun ifşa edilmesinden korktuğu bir dönemde sahtekâr bir harekette bulunarak Gazze şeridinde kriz yaşanmadığını iddia ediyor.

Aslında siyonist rejim, Gazze şeridine uyguladığı ambargo konusunu marjinalleştirerek, bölgedeki acımasız ve zalimane siyasetlerini bu bölgede gönül rahatlığı ile sürdürmeye çalışıyor. Üstelik baskıları arttırarak Filistinlileri, kendini yayılmacı siyasetlerine karşı teslim olmaya mecbur bırakmak istiyor. Fakat dünya kamuoyunun Gazze sakinlerine destek ve Gazze’de siyonist rejimin ölümcül saldırılarının sonuçlarına karşı verdikleri tepki, dünya toplumunun Filistin halkı durumuna gösterdiği hassasiyet ve siyonist rejimin sömürgeci hedeflerine ulaşmadaki başarısızlığını gözler önüne seriyor.

Uluslararası kuruluş ve teşkilatları siyonist rejimi, Gazze şeridine uygulanan ambargo ve yaşanan insani krizden sorumlu biliyor. Birleşmiş Milletler tarafından Filistin’in çeşitli bölgeleri ile ilgili yayınlanan raporlar, siyonist rejim tarafından uygulanan ambargo nedeni ile yaşanan ölümcül durumdan her zaman açıkça endişeli olduğu ve bu konunun korsan rejimi, uluslararası alanda daha da rezil duruma düşmesine sebep olmuştur.

Dünya kamuoyu Gazze sorununun son bulmasını istiyor, fakat siyonist rejim, Amerikan desteği sayesinde bu adaletsizliğin devam etmesinde ısrar ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.