BM Avrupa merkezi önünde Yemen’e destek mitingi yapıldı

  • 18 Mart 2017
  • 1.270 kez görüntülendi.
BM Avrupa merkezi önünde Yemen’e destek mitingi yapıldı

Çeşitli hukuki kurum üyeleri Yemen halkını savunma amacı ile BM’nin Cenevre merkezi binası karşısında miting gerçekleşti.

El-Alem TV kanalının bildirdiğine göre çeşitli hukuk kurumları dün Yemen halkını savunma ve Al-ı Suud’un cinayetlerini kınamak amacı ile İsviçre’nin Cenevre kentinde, BM’de insan hakları konseyin 35. oturumunun düzenlendiği bina önünde toplandılar.

Mitinge katılanlar, Amerika ve batılı ülkelerini, Yemen halkının katliamı ve alt yapılarının tahrip edilmesinden sorumlu tuttular. Kalabalık ayrıca BM’nin Suudi rejimin cinayetlerine karşı duyarsızlığını da eleştirdiler.

Bu arada Yemen halkı Sana’da geniş çaplı protesto gösterisinde bu ülkenin kuşatma altına alınmasına ve savaşın dayatılmasına karşı “Amerika’ya ölüm” sloganı ile dünya sömürü düzeni ve bölgesel uşaklarından nefretlerini dile getirdiler. Sana gösterisinde “Amerika’ya ölüm” ve “İsrail’e ölüm” sloganlarına ilaveten, aralarında Arabistan’ın da bulunduğu bölgesel saldırganlara karşı sloganlar attılar.

Yemenliler  Suudi rejim saldırganlarının cinayetlerini kınarken, nihai zafere kadar direnişin altını çizdiler.

Bu arada Yemen güçlerinin dün ülkenin orta kesimlerinde Maarib ilinde Kofel askeri üssüne saldırısı sonucu aralarında bazı komutanların da bulunduğu  60 Arabistan paralı askeri öldü veya yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.