BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun Önümüzdeki Hafta Gazze’yi Ziyaret Edecek

  • 22 Haziran 2016
  • 1.037 kez görüntülendi.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun Önümüzdeki Hafta Gazze’yi Ziyaret Edecek

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un önümüzdeki hafta İsrail, Batı Yaka ve Gazze Şeridi’ni kapsayacak iki günlük bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Dujarric, dün (21 Haziran Salı) New York’taki Birleşmiş Milletler binasında düzenlediği basın toplantısında, BM Genel Sekreteri’nin Gazze Şeridi’nin gerek Mısır ve gerekse İsrail tarafından açılan kapılarında geçişlerde iyileşme görmeyi ümit ettiğini söyledi.

BM Sözcüsü, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un işgal rejimi ile Batı Yaka ve Gazze Şeridi’ne yapacağı ziyaretler hakkında daha fazla bilgi vermekten kaçındı.

Ban Ki-mun, Gazze Şeridi’ni daha önce Ekim 2014’te birkaç saatliğine ziyaret etmiş, işgal ordusunun açtığı savaşın geride bıraktığı yıkımı ve yeniden imar çalışmalarını incelemişti.

İşgal rejimi, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın seçimleri kazandığı Ocak 2006’dan bu yana Gazze Şeridi’ni karadan, denizden ve havadan kuşatma altında tutuyor.

İşgal rejiminin Gazze Şeridi’ne uyguladığı kuşatma, Hamas Hareketi’nin Gazze Şeridi’nin kontrolünü ele aldığı Haziran 2007’den sonra daha da ağırlaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.