BM Genel Sekreteri İslamofobiyı kınadı

  • 15 Mayıs 2019
  • 827 kez görüntülendi.
BM Genel Sekreteri İslamofobiyı kınadı

BM Genel Sekreteri Guterres, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde Nur ve Linwood camilerini ziyareti sırasında Müslüman toplumunun ileri gelenleri ve saldırıların tanıklarıyla görüştü.

Nur Camisi’nde yaklaşık yarım saat geçiren Guterres, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyadaki birçok kişi gibi dokunaklı hikayelerden etkilendiğini belirterek “Acı ve kederin kelimelerle geçirilemeyeceğini biliyorum. Buraya şahsen sevgi ve saygı göstermek, destek olmak için gelmek istedim” dedi.

Kutsal mekanların korunması ve nefret söyleminin önlenmesi için iki yeni girişim başlattığını açıklayan Genel Sekreter Guterres, BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Moratinos’tan kutsal mekanların korunmasına yönelik olarak bir BM Eylem Planı hazırlamasını; Soykırımın Önlenmesi Özel Danışmanı Adama Dieng’den de nefret söylemine karşı dayanışmayı güçlendirecek ve bir Eylem Planı hazırlayacak bir BM ekibi oluşturmasını istediğini bildirdi.

Guterres, “Nefret söylemi sosyal medyada bir orman yangını gibi yayılıyor. Bunu mutlaka söndürmeliyiz. Çevrim içi olsun çevrim dışı olsun, nefret söylemine yer yok” dedi.

Linwood Camisi’ne de çelenk bırakan Guterres, kovaladığı saldırgana kredi kartı makinesi ve yerde bulduğu silahı fırlatan ve vatandaşlar tarafından kahraman ilan edilen Abdül Aziz dahil saldırının tanıklarıyla bir araya geldi.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde Nur ve Linwood camilerine 15 Mart’ta düzenlenen terör saldırısında 51 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi yaralanmıştı. Saldırıdan Türk vatandaşlarından Mustafa Boztaş ve Temel Ataçocuğu yaralı kurtulurken, ağır yaralanan ve 48 gün yoğun bakımda kalan Zekeriya Tuyan yaşamını yitirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.