BM Genel Sekreteri Sözcüsü: Esad’ın kaderine Suriyeliler karar verir

  • 24 Ocak 2016
  • 882 kez görüntülendi.
BM Genel Sekreteri Sözcüsü: Esad’ın kaderine Suriyeliler karar verir
BM Teşkilatı Genel Sekreteri Sözcüsü, Genel sekreterin Suriye cumhurbaşkanıyle ilgili tutumunda her hangi bir değişikliğin olmadığını ve Beşar Esad’ın kaderinin ancak Suriye halkı tarafından belirlenmesi gerektiğini bildirdi.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre BM Genel Sekrteri Ban Ki Moon’un sözcüsü Ferhan Han, New York’ta düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi: “Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın kaderi konusundaki tavrımız değişmedi. Esad’ın kaderi Suriye halkının elinde. Bu konu müzakereler sırasında da ele alınacak.”

Sözcü, Esad’ın kaderinin Cenevre 3 toplantılarında mı, yoksa geçiş aşamasındaki müzakereler sırasında mı değerlendirileceğini belirtmedi.

Ferhan Han’a, Putin’in geçen yıl Esad’dan görevi bırakmasını istediğine ilişkin Financial Times’ta yayınlanan haber de soruldu.

Ferhan Han şöyle dedi: “BM Genel Sekreteri, tüm mihver ülkelerin Suriye krizinde yapıcı rol oynamasını ve krizin halledilebilmesi için çaba göstermesini istedi. Diğer meselelere, Suriye halkının karar vereceğini söylememiz gerekir.”

Suriye krizinin görüşüleceği Cenevre 3 müzakereleri Birleşmiş Milletler’in ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Rusya dışişleri bakanı yardımcısı Sergey Riabekov, Cenevre’de düzenlenecek olan Suriye müzakerelerinin Pazartesi günü başlayacağını, katılımcıların ise Salı ve Çarşamba günü Cenevre’ye geleceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.