BM Güvenlik Konseyi Tahran’daki saldırıyı kınadı

  • 08 Haziran 2017
  • 1.052 kez görüntülendi.
BM Güvenlik Konseyi Tahran’daki saldırıyı kınadı

BM Güvenlik Konseyi, bu sabah yayınladığı bildiride, dün Tahran’da düzenlenen terör saldırılarını kınayarak, ‘bu saldırıları vahşi ve korkakça’ niteledi.

İRNA’nın haberine göre, BM Güvenlik Konseyi dönem başkanı tarafından yayınlanan bildiride, üye ülkelerin Tahran’daki saldırıyı  en şiddetli bir şekilde kınadığına temas edilirken, bu saldırılarda ölenlerin aileleriyle ve İran milletiyle dert ortaklığı içinde olduklarına yer verilirken yaralılar için de bir an önce iyileşmeleri temennisi dile getirtildi.

Bildiride, terörizmle mücadelenin tek yolunun  BM bildirgesi çerçevesinde bütün ülkelerin katılımıyla mümkün olacağına yer verilirken uluslararası hukukla ilgili taahhütlere vurgu yapıldı.

BM Güvenlik Konseyi bildirisinde, suçluların yargılanması ve cezalandırılması, aynı şekilde bunlara mali ve her açıdan  destek veren örgütlerin de cezalandırılmasına vurgu yapıldı.

Bu arada Japonya’nın BM resmi temsilcilik sayfasındaki habere göre, Güvenlik Konseyi Tahran’daki terörist saldırılarda hayatını kaybedenler için bir dakika saygı duruşunda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.