BM İnsan Hakları Konseyi, Gazze’ye yönelik yaptığı savaşla ilgili hazırlanan gerçekleri araştırma raporunu kabul etti

  • 04 Temmuz 2015
  • 749 kez görüntülendi.
BM İnsan Hakları Konseyi, Gazze’ye yönelik yaptığı savaşla ilgili hazırlanan gerçekleri araştırma raporunu kabul etti

Birleşmiş Milletler’e bağlı İnsan Hakları Konseyi, Siyonist işgal ordusunun geçen yaz Gazze’ye yönelik yaptığı savaşla ilgili hazırlanan gerçekleri araştırma raporunu kabul etti. Daha önce açıklanan rapor Siyonist işgal rejiminde başta Başbakan Benyamin Netanyahu olmak üzere birçok yetkili tarafından şiddetle reddedilmişti.

Ezici çoğunlukla kabul edilen İnsan Hakları Konseyi kararı, 2014 yazında meydana gelen savaşta savaş suçu işleyenlerin yargılanmasını talep ediyor.

Pakistan’ın liderliğinde önerilen kararı aralarında Fransa, Almanya ve İngiltere olmak üzere 45 ülke desteklerken, Amerika karşı çıktı ve aralarında Hindistan ile Kenya’nın olduğu beş devlet de çekimser kaldı.

Karar konseydeki İsrail temsilcisi tarafından şiddetle eleştirilirken, Filistin temsilcisi tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kararı değerlendiren konseyin Filistin temsilcisi İbrahim Harişe, İnsan Hakları Konseyi’nin bu kararla işgal rejiminin Gazze’ye yönelik başlattığı savaşta işlediği savaş suçu derecesine varan cinayetleri kınadığını söyledi.

Harişe devamla, Siyonist işgal rejiminin Gazze savaşında savaş suçu işlediğiyle ilgili hazırlanan bu seferki karara Avrupa ülkelerinin de imza atmış olmalarının kararı daha da önemli kıldığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler’e bağlı Gerçekleri Araştırma Komisyonu, son savaşta Gazze’de savaş suçu işlenmiş olabileceğine işaret etmiş, uluslararası hukuku çiğneyenlerin mutlaka yargılanması gerektiğini ifade etmişti.

Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu, işgal rejimini kınayın BM raporuna tepki vermiş ve sert bir dille eleştirmişti.

Geçen yaz Gazze’ye yönelik barbar ve vahşi savaşı başlatan işgal ordusu, 51 gün süren savaş sırasında çoğu kadın ve çocuk 2140 kişiyi şehit etmiş, binlercesini yaralamış ve onbinlercesini de evsiz bırakmıştı. Buna karşılık çoğu asker 73 Siyonist de öldürülmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.