BM İnsan Hakları Konseyi’nin Soruşturma Kararı Siyonist Liderleri Rahatsız Etti

  • 19 Mayıs 2018
  • 1.304 kez görüntülendi.
BM İnsan Hakları Konseyi’nin Soruşturma Kararı Siyonist Liderleri Rahatsız Etti

Siyonist işgal rejimindeki birçok siyasi lider, BM İnsan Hakları Konseyi’nin İsrail’in Gazze’de işlediği katliamlarla ilgili uluslararası soruşturma açılması kararını sert bir dille eleştirdi.

Karara karşı çıkanların başında Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu geliyor. Netanyahu facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Yeni bir şey yok. İnsan Hakları Konseyi bir kez daha ikiyüzlülüğünü, İsrail’e saldırma ve terörü himaye etme amacını ortaya koydu” dedi.

Siyonist Güvenlik Bakanı Avigdor Lieberman ise twitter hesabından yaptığı açıklamada “İsrail çifte saldırıyla karşı karşıyadır. Bizim nifak girişimlerine ortak olmayı durdurmamız ve acilen İnsan Hakları Konseyi’nden çıkmamız gerekir” ifadesini kullandı.

Kararı değerlendiren Eğitim ve Öğretim Bakanı Naftali Bennett ise, BM İnsan Hakları Konseyi’nin Müslüman terörü teşvik eden bir aygıt haline geldiğini iddia etti.

Milletvekili Tzipi Livni ise, karar lehine oy kullanan ülkelerin sayısı nedeniyle endişe duyduklarını, bu durumun rahatsız edici olduğunu söyledi.

Gazze gündemiyle toplanan BM İnsan Hakları Konseyi oy çokluğuyla İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamların soruşturulması için uluslararası komisyon kurulması kararını aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.