BM Ortadoğu Koordinatörü: Filistinli çocukların İsrailli keskin nişancılarca hedef alınması utanç verici

  • 21 Nisan 2018
  • 987 kez görüntülendi.
BM Ortadoğu Koordinatörü: Filistinli çocukların İsrailli keskin nişancılarca hedef alınması utanç verici

BM Ortadoğu Koordinatörü Mladenov, Gazze Şeridi’nde Cuma günü düzenlenen gösteride 15 yaşındaki Filistinli çocuğun şehit olmasına işaretle, Filistinli çocukların İsrailli keskin nişancılarca hedef alınmasının utanç verici olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, dün abluka altındaki Gazze Şeridi’nde düzenlenen barışçıl gösteriler sırasında 15 yaşındaki Filistinli bir çocuğun İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülmesine tepki gösterdi.
BM Ortadoğu Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, Twitter hesabından yayımladığı mesajda Gazzeli Muhammed İbrahim Eyüb’ün İsrail askerleri tarafından şehit edilmesiyle sonuçlanan olayın soruşturulması gerektiğini belirtti.
Çocukların vurulmasının şok edici olduğunu belirten Mladenov, “Gazze’de bir çocuğun öldürülmesi nasıl barışa katkı sağlayacak? Bu barışa katkı sağlamak yerine öfkeyi artırır ve daha fazla ölüm getirir.” ifadesini kullandı.
Mladenov mesajında, Eyüb’ün şehit edilmesinin kesinlikle soruşturulması gerektiğini belirterek, “Çocuklar, şiddete maruz bırakılmamalı ve öldürülmemeli.” cümlesini kullandı.

Hatırlanacağı üzere 15 yaşındaki Filistinli çocuk Muhammed İbrahim Eyüb, Cuma günü Gazze’nin kuzeyindeki Cabaliya bölgesinde Siyonist askerlerce kurşun ile hedef alınarak şehit oldu.
Art arda 4. Cuma’da düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında 4 Filistinli şehit olurken 655 Filistinli yararlandı.
30 Mart’tan 20 Nisan’a kadar İsrail askerlerinin Dönüş Yürüyüşüne katılan Filisitnliler’e açtığı ateş sonucu 40’dan fazla Filistinli şehit olurken 4 bini aşkın Filistinli de yaralanmıştır.
Şehitler ve yaralılar arasında Filistinli çocuklar da var.
İşgal rejimi İsrail’in işlediği cinayetler, uluslararası örgüt ve kuruluş ve yetkililerince dile getirilecek kadar açıktır.
BM Özel Koordinatörü’nün de işgal askerlerinin Filistinli çocuğu hedef alarak şehit etmeleri hakkında yaptığı açıklamada da, aynı çerçevede değerlendirilebilir.

Amerikan gazeteci Richard Silverstin de Siyonist rejimi çocuk katili bir rejim olarak niteledi.
Siyonistler’in Filistinliler’e karşı işlediği cinayetine dikkat çeken Amerikan gazeteci, İsrail’in Filistinli çocuklara karşı büyük zulüm yaparak, onları doğrudan şiddetinin hedefine koyduğunu, İsrail’in Filistinli çocukların katili olduğunu vurguladı.
Filistin topraklarının işgal edildiği 1948 yılından beri, Filistinli çocuklar her daim İsrail rejiminin savaş suçları ve soykırımlarına ana kurbanı olmuştur.
Geçen 10 senede yayınlanan istatistiklere göre, bin 500 Filistinli şehit olurken 8 bini aşkın Filistinli çocuk da aynı sürede Siyonistler’ce tutuklanarak, hapse atılmıştır.
Bölge uzmanlarından Ala Far yaptığı değerlendirme, işgal rejimi ordusunun BM’nin kara listesine alınması gerektiğini, bu bağlamda uluslararası camianın çaba göstermesi gerektiğini kaydetti.

Siyonist rejimin çocuklar başta olmak üzere Filistinliler’e karşı şiddeti, insanlığa karşı işlenmiş bariz suç ve soykırım sayılıyor.
Buna rağmen BM’nin Siyonist rejimin cinayetlerine karşı ataleti sürüyor.
BM’nin Siyonist rejimin işlediği cinayet ve suçlara itiraf etmesine rağmen bu rejimin ismini çocukların haklarını ihlal eden rejimler listesine almaktan Batı’nın baskısından dolayı kaçınıyor.
Böylesi bir durumda Siyonist rejimi, gönül rahatlığıyla Filistinli çocuklara karşı cinayetlerini sürdürüyor.
Nitekim dün Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne saldıran işgal askerleri sadece 15 yaşından olan Filistinli çocuk Eyüb’ü kurşunla şehit ettiler.
BM’ye bağlı muhtelif örgütler ve yetkililerin yaptığı muhtelif açıklamalar ve yayınladığı raporlara rağmen işgal rejimi hiçbir zaman işlediği cinayetlerinden dolayı yargılanmamış ve yaptıklarının cezasını almamıştır.
Bundan dolayı Siyonist rejim daha da küstahlaşarak, cinayet ve saldırılarını artan biçimde sürdürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.