BM Suriye temsilcisi Di Mistura, Abdullahiyan ile görüştü

  • 26 Şubat 2016
  • 816 kez görüntülendi.
BM Suriye temsilcisi Di Mistura, Abdullahiyan ile görüştü
BM genel sekreteri Suriye temsilcisi Di Mistura, Suriye’de ateşkesin cumartesi günü gece yarısı yürürlüğe gireceğini söyledi.

Di Mistura, dün öğleden sonra İran dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Suriye’de Münih oturumu çerçevesinde varılan anlaşmanın Cumartesi günü gece yarısı yürürlüğe gireceğini söyledi.

Mistura, İran’ın Suriye’de ateşkesin sağlanması ve siyasi sürece yardımdaki rolüne temasla, Suriye’de istikrarın sağlanması için katkısı olan bütün ülkelerin son Münih oturumu çerçevesinde kalıcı bir ateşkesin sağlanması için yardımlarının olduğunu söyledi.

BM yetkilisiyle sözkonusu görüşmede İran dışişleri bakan yardımcısı Abdullahiyan da, BM’nin ve bizzat Mistura’nın Suriye’de çalışmalarını olumlu ve değerli olarak nitelerken, ‘Suriye’de ateşkesin sağlanması ve teröristlerin olduğu bölgelerin dışındaki bütün bölgelere insani yardımların gönderilmesi İran’ın her zaman desteklediği bir durumdur’ dedi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, teröristlerin Suriye’de ateşkesten yeniden silahlanmaları için bir fırsat bulmamaları, siyasi ve müzakerelerle çözüm sürecini de baltalamamaları gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.