BM, Suud Rejiminden Sana Havalimanına Saldırılarını Durdurmasını İstedi

  • 05 Mayıs 2015
  • 788 kez görüntülendi.
BM, Suud Rejiminden Sana Havalimanına Saldırılarını Durdurmasını İstedi

Birleşmiş Milletler, Cibuti’den Yemen’e ilk yardım görevlilerini taşımak için hava köprüsü oluşturmayı planladığı bir zamanda, Âl Suud rejimi komutasındaki askeri koalisyonun, Sana Havalimanına yönelik saldırılarını derhal durdurma talebinde bulundu.

Yemen’de İnsani İşlerden Sorumlu BM Koordinatörü Johans Van Der Klauf bugün yayınlanan beyanda, koalisyon bombardımanlarının geçen hafta boyunca havalimanı pistlerini hedef aldığına, bu yüzden kullanılamaz hale geldiğini, bu pistlerin onarılmaması halinde hiç bir hava seferinin yapılamayacağını söyledi.

Van Der Klauf, Yemen’de zarar gören bölgelere ilkyardım ekiplerinin varması için hayatın can damarları sayılan bütün havaalanları ve limanların Suudi uçakları tarafından vurulmaması zorunluluğunu vurguladı.

Yaklaşık bir buçuk aydan beri Suudi rejimi Amerikan örtü ve desteğiyle Yemen’e hava saldırıları düzenlemesi sonucunda binlerce Yemenlinin ölümü ve yaralanmasına, boğucu kara, deniz ve hava ablukası paralelinde bu ülkenin ekonomik ve alt yapısı da imha edilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.