BM, Yemen’de kolera hastalığının yayılmasından endişeli

  • 23 Haziran 2017
  • 3.009 kez görüntülendi.
BM, Yemen’de kolera hastalığının yayılmasından endişeli

BM insani işler koordinatörü dün yaptığı açıklamada, Yemen’de kolera salgını, ilaç ve gıda maddelerinin kıtlığından endişeli olduğunu belirtti.

BM insani işler koordinatörü Stephen O’Brien France24 TV kanalına verdiği mülakatta Yemen’de çatışmaların devam etmesi ve kolera salgının yayılmasından kaygılı olduğunu söyledi.
Yemen’de koleraya yakalananların sayısının hızla artığına işaret eden O’Brien, ilaç ve tıbbi malzemelerin yetersizliği ve kıtlığın ise ülke halkının sorunlarını daha da yoğunlaştırdığını belirtti.
BM insani işler koordinatörü ayrıca çatışan tarafların, mevcut insani facianın yaşanmasında ortak sorumluluğa sahip olduklarını anlamaları gerektiğini söyledi.
BM tarafından yayınlanan son verilere göre, her gün yaklaşık 2 bin kişi kolera şüphesi ile teşhis edilirken, şimdiye kadar Yemen’de bin 170 kişi koleradan hayatını kaybetmiştir.
Bu arada Dünya Sağlık Örgütü miladi yılın sonuna kadar yaklaşık 250 bin kişinin hastalığa yakalanacağını, Yemen halkının 3’te 2’sinin de kıtlık tehlikesi yaşayacağını duyurdu.
Yaklaşık 2 yıldan beri Suudi Arabistan ve müttefikleri, Yemen’de firari Abdrabe Mansur Hadi’yi tekrar iktidar yapmak amacı ile İslam dünyasının yoksul ülkelerinden olan Yemen’e saldırarak, karadan, havadan ve denizden bu ülkeyi ambargo uyguluyorlar. Yapılan saldırılarda ülkenin tüm alt yapıları imha olurken, onbinlerce Yemenli öldürüldü veya yaralandı, halkın çoğu ve genelde çocuklar ise kıtlık, tehlikeli hastalıklar ve açlık tehlikesi ile karşı karşıyadır./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.