BM’den Irak Gönüllü Halk Güçleri’ne övgü

  • 01 Ağustos 2017
  • 1.189 kez görüntülendi.
BM’den Irak Gönüllü Halk Güçleri’ne övgü

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis, terör örgütü IŞİD’in sultasındaki Irak şehirlerinin kurtarılması için Irak Gönüllü Halk Güçleri Haşdi Şaabi’nin gösterdiği fedakarlığın takdire şayan olduğunu bildirdi.

El’Alem kanalına göre, Kubis, Haşdi Şaabi güçlerine bağlı  Asaeb El’Hak hareketi genel sekreteri  Şeyh Kays Hazali ile görüşmesinde, Haşdi şaabi güçlerinin Irak şehirlerinin  terör örgütü IŞİD’den kurtarılması ve halkın can ve malının korunması için  gösterdikleri  fedakarlıkları ve çabaları takdir etti.

Şeyh Kays Hazali de, sözkonusu görüşmede, Haşdi Şaabi’nin Irak halkının hamisi olduğunu belirterek, en kısa zamanda Irak’ın bütün topraklarının  terör örgütünden temizleneceği ümidini dile getirdi.

Irak parlamentosu, 26 eylül 2016 tarihinde  oy çoğunluğuyla Haşdi Şaabi’yi Irak silahlı  güçlerinin  bir bölümü olarak resmiyette tanımıştı.

Bilindiği gibi Irak’ın çeşitli etnik ve mezheplerinden oluşan Irak Halk Gönüllü Güçleri Haşdi Şaabi, Irak’ın büyük taklid mercii Ayetullah Sistani’nin 20 haziran 2014’de Musul’un terör örgütünün sultasına geçmesinin ardından fetvasına binaen kurulmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.