BM’nin Yemen’de Ä°nsani facia YaÅŸandığına iliÅŸkin son raporu

  • 11 Åžubat 2017
  • 1.104 kez görüntülendi.
BM’nin Yemen’de Ä°nsani facia YaÅŸandığına iliÅŸkin son raporu

BM geçtiÄŸimiz günlerde, Yemen’deki insani acil yardım ulaÅŸtırmak için, 2.1 milyar dolara ödenek tahsis edilmesini istedi. BM’nin Yemen temsilcilik bürosunun da belirttiÄŸi gibi, 10 milyonu aÅŸkın Yemen halkının acil insani yardıma ihtiyaç duyduÄŸunu bildirdi.

BM’nin, BaÅŸkent San’a temsilciliÄŸi, en az 10 milyon 300 bin Yemenlinin Suudi krallık rejiminin dayattığı savaÅŸtan zarar gördüğünü ve yoksullaÅŸtırıldığını, gıda, besin kaynakları, saÄŸlık hizmetleri, ilaç ile temiz içme suyuna ihtiyaçları bulunduÄŸunu kaydetti. Amerika ve Ä°ngiltere’nin uydusu Suudi Krallık rejiminin vahÅŸi ve insanlık dışı hava saldırıları sonucu, Yemen’in bütün alt yapıları imha edilip çökertilmiÅŸtir. Suudi rejim iÅŸlediÄŸi cinayetler, Siyonistlerin cinayetlerine taÅŸ çıkarmıştır, en az 12 bin Yemenli masum Müslüman ÅŸehit edilmiÅŸtir.

Bazı aileler toptan katledilmiş, 35 bini aşkın Yemenli sivil masum insan yaralanıp sakat bırakılmıştır. 24 milyonluk Yemen nüfusunun 21 milyonu yoksullaştırılıp, insani yardımlara muhtaç hale getirilmiştir. 2 milyonu aşkın Yemenli yerinden edilip, avare hayatına mahkûm edilmiştir. Suudi krallık rejimi, açıkça İnsanlık ve savaş suçu işlemektedir. BM ise Yemen halkına karşı işlenen katliam ve devlet terörüne karşı sessiz ve seyirci kalmakta, Suudi Krallık rejiminin liderliğindeki koalisyon güçlerinin saldırı ve bombardımanlarını durduramamış, sadece endişeliyiz, söylemiyle yetinmektedir.  Suudi krallık rejimi Yemen halkına karşı salkım bombaları, fosforlu bombalar ve mühimmat kullanmaktadır. Milyonlarca küçük bombaları Yemen üzerine yağdırmıştır.

BM, bu katliam ve cinayetleri durdurma yollarını geliştirme ve savaşı durdurmak yerine 2.1 Milyar dolar insani yardım toplama girişimini başlatmıştır. Nitekim BM insani yardım koordinatörü Jimi MC Goldrik, Yemen halkına acilen 2 milyar dolar insani yardım yapılması gerektiğini bildirdi.

Bu 2.1 milyar dolarla, açlık ve kıtlık içinde yaşayan 12 milyon Yemenliye gıda maddesi ulaştırılacak. Suudi krallık rejimi gayri meşru varlığını sürdürebilmek için yüz milyar doları aşkın silah alıp depolamakta ve Yemen ve Bahreyn halkına karşı bu silahları kullanmakta yada Irak ve Suriye ile Yemen, Afganistan, Pakistan, Mısır, Nijerya gibi İslam ve Arap ülkelerindeki Selefi Vahhabi tekfirci terör örgütlerine silah ve mühimmat taşımaktadır. BM Arabistan halkına da kan kusturan Suudi gerici hanedan rejiminin işlediği savaş ve insanlık suçlarından dolayı bu dikta ve hunhar rejime karşı uluslararası ceza mahkemesine dava açabilir. Bunun sonucu, Yemen halkına karşı kanlı ve yıkıcı savaşı durdurabilir.

Uluslararası ceza mahkemesi de BM raporlarını dikkate alarak Suudi krallık rejimi elebaÅŸlarını yargılayıp cezalandırabilir. Ancak BM kirli oyunların alanına dönüştüğü ve rüşvetler alındığı için, görevi olan ülkelerin bağımsızlığını, güvenliÄŸini koruma, savaÅŸları durdurma, iÅŸgallere son verme görevini yerine getiremiyor. Özellikle Amerika ve Ä°ngiltere’nin iÅŸbirlikçisi Rejimlerin cinayet ve katliam iÅŸlemeleri serbesttir. BM’nin eski genel sekreteri Ban Ki Moon, da Amerika tarafından atandığı için, Suudi krallık rejiminden rüşvet alarak, Suudi hanedan rejimini çocuk haklarını açıkça ihlal eden ülkelerin listesinden silip, hatta BM insan hakları yüksek konseyine üye yaptırdı. Suudi krallık rejimi Yemen halkına karşı insanlık ve savaÅŸ suçu iÅŸlediÄŸi için mutlaka Uluslararası ceza mahkemesinde yargılanmalıdır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.