Boeing ve İran anlaşmasının iptaliyle 100 bin Amerikalı işsiz kalacak

  • 15 Ekim 2017
  • 1.362 kez görüntülendi.
Boeing ve İran anlaşmasının iptaliyle 100 bin Amerikalı işsiz kalacak

Amerikan Boeing uçak firması, İran ile olan anlaşmanın Amerikan yönetimi tarafından iptal edilmesinin 100 bin Amerikan vatandaşının işsiz kalmasını beraberinde getireceğini açıkladı.

CNBC televizyonunun verdiği habere göre Amerikan Boeing uçak firması yetkilileri hükümeti uyararak İran ile olan anlaşmanın tek taraflı olarak iptal edilmesinin Amerikan vatandaşı 100 bin kişinin işsiz kalmasına yol açacağını bildirdiler.

Amerika’nın en büyük firmalarından biri olarak Boeing, Trump yönetiminin yanlış kararlarının en büyük kurbanlarından ve zarar edenlerinden biri kabul edilmekte ve anlaşmanın iptal edilmesi durumunda 8 milyar dolar zarar edeceği belirtiliyor.

Diğer yandan İran ile Boeing arasında varılan anlaşma metni uyarınca anlaşmanın tek taraflı iptal edilmesi durumunda Amerikalı şirket İran’a tazminat ödemelidir.

Şirket yetkilileri daha önce İran’a 80 adet uçak satış anlaşmasının her türlü siyasi kararlardan masun kalacağı ve hükümetlerin tutumlarının bunu etkilemeyeceğini bildirmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.