Bölge Sorunlarının Asıl Nedeni Batılı Sömürücü Devletlerdir

  • 29 Temmuz 2017
  • 1.233 kez görüntülendi.
Bölge Sorunlarının Asıl Nedeni Batılı Sömürücü Devletlerdir

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat Suriye’nin, ülkede olayların başladığı ilk andan beri eş zamanlı ve dengeli bir şekilde iki temel eksen üzerinde hareket ettiğini belirtirken bu eksenlerin ilkinin terörle mücadele, ikincisinin ise siyasi çözüm olduğunu vurguladı.

Sputnik Ajansının bugün yayınladığı demecinde Mikdat; Suriye’nin terörle mücadelede müttefiklerinin desteği ile dünyada öncü bir devlet haline geldiğini belirtti.

Mikdat bir kısım devletlerin terörle mücadele ettiklerini iddia ettikleri bir zamanda Suriye’de tam tersine terörle mücadele çabalarını sabote etme ve kriz süresini uzatıp siyasi çıkarlar elde etmeye çalıştıklarını söyledi.

Suriye ve Rusya arasında muhtelif yönlü daimi ve günübirlik bir koordinasyonun bulunduğuna dikkat çeken Mikdat; bölgedeki tüm sorunların ana nedeninin Batılı sömürücü ülkeler olduğunu ifade etti.

Mikdat ABD’nin hegemonyacı politikasını genişletmeye çalıştığını, bu bağlamda uluslar arası kanun ve kararları hiçe saydığına dikkat çekerken, dolayısıyla terörün yayılmasına ek olarak tüm bu yıkım ve ölümlerin baş sorumlusu olduğunu belirtti.

Suriye ordusunun kimyasal silah kullanmakla suçlanması konusunda ise Mikdat; Suriye’nin kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen bölgelerde uzmanlarca ciddi bir soruşturmanın yapılmasını ısrarla talep ettiğine dikkat çekti. Mikdat fakat bu yöndeki çabaların ABD tarafından sabote edildiğini belirtirken bunun söz konusu suçlamaların gerçeğine ışık tuttuğunu kaydetti.

Suriye’nin muhtelif alanlarda uluslar arası 23’ten fazla kurum ve örgütle işbirliği içinde olduğuna dikkat çeken Bakan Yardımcısı Mikdat; fakat Suriye hükümeti ile koordinasyonu reddeden ve genel olarak Nusra Cephesi ve daha başka isimler altındaki teröristlere hizmet veren örgüt ve kurumların ABD, Fransa ve İngiltere gibi devletlerin yönlendirmeleriyle faaliyet gösterdiklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.