Bölgedeki devletler sorunlarını yabancılar olmaksızın kendileri çözebilir

  • 11 Ekim 2017
  • 1.536 kez görüntülendi.
Bölgedeki devletler sorunlarını yabancılar olmaksızın kendileri çözebilir

İran Ordusu Genel Komutan Vekili Tuğgeneral Ahmedrıza Purdestan, bölgedeki devletlerin mevcut sorunları ile anlaşmazlıklarını yabancı güçlerin müdahalesi olmadan çözebileceğini ifade etti.

İran Ordusu Genel Komutan Vekili Tuğgeneral Ahmedrıza Purdestan, Tahran’da Umman Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı, Tümgeneral Hava Pilot Matar Ali Matar el-Ubeydani ile bir araya geldi.

Tuğgeneral Purdestan, bu görüşmede, İran-Umman ilişkilerine işaret ederek, iki ülke arasındaki münasebetlerin özellikle askeri işbirliğinin daha fazla güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İran’ın kullandığı doktrinin savunma ve önleyici esaslı bir doktrin olduğunu kaydeden Tuğgeneral Purdestan, izlenen bu doktrinin ülkenin askeri gücünü geliştirmek amaçlı olduğuna dikkati çekti.

Tuğgeneral Purdestan, sözlerine şöyle devam etti: Bölgedeki devletler mevcut sorunlar ve anlaşmazlıkları yabancı güçlerin müdahalesi olmadan çözmesinin yanı sıra istikrar ve güvenliğini sağlayabilecek potansiyele sahiptir.

İranlı mevkidaşının daveti üzerine Tahran’a gelen Tümgeneral Hava Pilot Matar Ubeydani’nin Tahran temaslarında üst düzey askeri yetkililerle bir araya gelerek başta karşılıklı askeri ilişkiler olmak üzere bölge ve dünyadaki son gelişmeler konusunda fikir alışverişinde bulunacağı bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    Siyasiler ülke çıkarları bile olsa bencil olmaz empati siyaseti ile diyalog kurarsa önyargı sız anlaşma kolay görünmektedir.Aklın yolu tutulursa şayet. Editör bende hep yazıyorum ne zaman faaliyete geçicem onu da Allah bilir lakin herşeyin bir vakti vardır.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.