Bolivya’da geçici hükümet ile muhalifler arasında uzlaşı sağlandı

  • 25 Kasım 2019
  • 9.509 kez görüntülendi.
Bolivya’da geçici hükümet ile muhalifler arasında uzlaşı sağlandı

Bolivya’da geçici hükümet ile muhalif liderleri, ülkede gerginliği azaltama konusunda uzlaşmaya vardılar.

Bolivya’nın geçici cumhurbaşkanı Jeanine Anez  yaptığı açıklamada, muhaliflerle varılan anlaşmaya göre, ordu ve polis güçlerinin göstericilerin mekanından uzak duracakları ve onlara karşı güç kullanmayacaklarını ve buna karşı muhaliflerin de gösterilere son vereceklerini söyledi.

Bu anlaşma, Bolivya Çokuluslu Yasama Meclisi’nin (ALP) alt kanadı Milletvekilleri Meclisinin, ülkede yeni bir devlet başkanlığı ve genel seçimlerinin yapılmasını kapsayan yasa tasarısını onaylaması ardından sağlandı. Seçimlerin, yaklaşık bir aydır ülkede yaşanan karmaşaya son vermesi bekleniyor.

ALP’nin üst kanadı Senatörler Meclisi’nden ve alt kanadı Milletvekilleri Meclisi’nden geçen yasa tasarısının yürürlüğe girmesi için ülkenin geçici devlet başkanı olan Jeanine Anez tarafından onaylanması gerekiyor.

Bolivya geçici hükümeti geçtiğimiz Cuma günü Morales taraftarlarının başkent La Paz yakınlarındaki bazı yolları kapatmalarının ardından eski devlet başkanını ‘isyan ve teröre teşvik etmekle’ suçladı.

Morales, 10 Kasım’daki istifasının ardından Meksika’ya gitti. Ülkenin ilk Bolivya asıllı devlet başkanı olan Morales, ülkede patlak veren olayların yaşandığı gün televizyondan yaptığı konuşmayla istifasını duyurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.