Bolton: Trump büyük ihtimalle nükleer anlaşmadan çekilecek

  • 20 Nisan 2018
  • 1.028 kez görüntülendi.
Bolton: Trump büyük ihtimalle nükleer anlaşmadan çekilecek

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevine getirdiği John Bolton, Trump’ın büyük ihtimalle nükleer anlaşma KOEP’ten çekileceğini söyledi.

New Yorker gazetesinin haberine göre, Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevine getirdiği John Bolton, geçen hafta Fransa ve Almanya liderlerine, Washington ziyaretinde nükleer anlaşma konusunda Trump’ı ikna etme konusunda fazla iyimser olmayınız’ şeklinde konuştu.

Bu arada Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ise İran’ın bu zamana kadar nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını ve nükleer çalışmalarının barışçı olduğunu bildirdi.

Bilindiği gibi İran ve 5+1 grubu arasında 2016’nın ocak ayından beri yürürlüğe giren nükleer anlaşma, Trump’ın iktidara gelmesinden sonra bazı engellerle  karşı karşıya geldi ve Trump, bu anlaşmanın İran’ın  lehine olduğunu belirterek bu anlaşmanın bazı maddelerinin düzeltilmesi gerektiğini bildirirken İran ise bir harfinin bile değiştirilemeyeceğini aksi halde İran’ın anlaşmadan önceki duruma döneceğini ve anlaşmadan çıkması halinde bunun sonucunun Amerika için pahalıya patlayacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.