Bolton yeniden İran karşıtı terör örgütüne katıldı

  • 20 Kasım 2019
  • 752 kez görüntülendi.
Bolton yeniden İran karşıtı terör örgütüne katıldı
 Beyaz sarayın milli güvenlik eski danışmanı ve İran düşmanlığı ile bilinen John Bolton bir kez daha Amerika’da bulunan İranlı muhalif gruplardan birine katıldı.

Beyaz sarayın milli güvenlik eski danışmanı ve İran düşmanlığı ile bilinen John Bolton Salı günü Amerika’da sözde nükleer İran’a kaşı birlik UANI adlı İran karşıtı bir örgüte katıldıktan sonra yaptığı açıklamada, İran Amerika ve müttefiklerine karşı en ciddi tehdit sayıldığını ileri sürdü.

Pars Today’in haberine göre, Bolton 2018 yılında ve beyaz saraya ABD Başkanı Donald Trump’ın milli güvenlik danışmanı olarak girmeden önce de UANI örgütünün danışman grubunun üyesiydi.

İran karşıtı olan bu örgüt, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in katıldığı BM genel kurulunun 74. zirvesi sırasında münafıklar terör örgütü gibi bazı terör örgütlerinin katılımı ile bir oturum düzenlemişti.

İran Dışişleri Bakanlığı eçen Ekim ayında ise UANI örgütünü terör örgütü listesine aldığını açıkladı.

ABD Başkanı Trump’ın Bolton ve özel avukatı Rudi Juliani gibi bazı yakınları münafıklar terör örgütüne katılmak için bu örgütten para alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.